David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új magyarországi nagykövete kipróbálta a Lime elektromos rollert a Duna-parton, felült egy 2-es villamosra és majdnem elájult a látványtól. Meg is üzente New York polgármesterének, hogy ez a budapesti járat a világ legszebb vonala. Ezután a Városházára ment és találkozott Karácsony Gergely főpolgármesterrel.

Megkezdte a munkát

A 45 éves jogász végzettségű új amerikai nagykövet, David Pressman szeptember elején érkezett Magyarországra. A külügybe vezetett az első útja, ahol találkozott Szijjártó Péter miniszterrel, majd átadta a megbízólevelét Novák Katalin köztársasági elnöknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jogász végzettségű

Az új nagykövetről azt írják, hogy a sokan a melegek jogegyenlőségének szószólójaként ismerik, de nemzetbiztonsági ügyekben is otthonosan mozgó diplomata. A Wikipoédia szerint Zsidó családban nevelkedett, a Brown Egyetemen szerzett bölcsészdoktori diplomát, majd 2004-ben a New York Egyetem jogi karán szerzett jogi doktorátust.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Filmsztárokkal is dolgozott

Számos kiemelkedően ismert személyiségnek adott tanácsot külpolitikai és kapcsolódó érdekérvényesítő stratégiákkal kapcsolatban. George Clooneyval, Brad Pitttel, Matt Damonnal együtt Pressman társalapítója volt a Not On Our Watch Projectnek, egy vezető érdekvédelmi és támogatásszervező szervezetnek, amely a tömeges atrocitásokra való figyelemfelhívásra összpontosít.

Rollerezett Budapesten

Az új amerikai nagykövet most rollerezett egyet Budapesten. A Dunakorzón Lime-ra pattant, hiszen a Lime egyike a Magyarországon működő több mint 1700 amerikai vállalatnak, a Starbucks, a Marriott Hotels és sok más mellett.

Rolleren a nagykövet

David Pressman, az USA magyarországi nagykövete rollerezik Budapesten – Forrás: Facebook/US Embassy Budapest

Villamoson a nagykövet

David Pressman, az USA magyarországi nagykövete a 2-es villamoson – Forrás: Facebook/US Embassy Budapest

Első számú piac

“Az Egyesült Államokban és Magyarországon egyaránt hagyománya van az innovációnak, a vállalkozói szellemnek és a találékonyságnak. Az Egyesült Államok Magyarország első számú exportpiaca az EU-n kívül. Ha sikerül kialakítunk egy szorosabb partnerségeket segítő környezet, akkor nagy lehetőségek előtt állunk,”- mondta a nagykövet.

Barátként írt róla Karácsony Gergely

A főpolgármesterrel is találkozott David Pressman, erről Karácsony Gergely így ír a közösségi oldalán: „Vajon mit szólt New York polgármestere, amikor David Pressman az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete a 2-es villamosról üzente neki, hogy Budapesten remek a közösségi közlekedés, a 2-es villamos útvonala pedig a világ egyik legszebb villamosjárata? Ezt is megvitattuk csütörtökön, amikor bemutatkozó beszélgetésre fogadtam Pressman nagykövet urat. Magyarország és Budapest barátját ismertem meg benne.”

Elkötelezett jogvédő

Karácsony Gergely hozzáteszi: „Trump jó volt az Orbán-kormánynak, Biden elnök jó lesz Magyarországnak” – ezt írtam 2020-ban Biden győzelme után. Ma ennek talán legerősebb jele, hogy a Biden-adminisztráció egy olyan embert küldött Magyarországra, aki eddigi karrierje során számtalanszor bizonyította, hogy elkötelezett a korrupció elleni harc, a demokrácia és a jogállam értékei, valamint a legkiszolgáltatottabb embertársaink védelme mellett.” – írta a főpolgármester.

A főpolgármester és a nagykövet

Karácsony Gergely és David Pressman találkozója a Városházán – Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

Tavasszal jelentette be őt az elnök

Joe Biden elnök 2022. május 13-án bejelentette, hogy Pressmant jelöli az Egyesült Államok következő magyarországi nagykövetének. Jelölését 2022. május 17-én továbbították a szenátusnak. A szenátus külügyi bizottsága 2022. június 23-án tartott meghallgatást a kinevezéséről. A bizottság 2022. július 19-én kedvezően jelentette a jelölését a szenátusnak. A szenátus 2022. július 28-án 61-30 arányban megerősítette kinevezését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: David Pressman, az USA magyarországi nagykövete rollerezik Budapesten – Forrás: Facebook/US Embassy Budapest