Útellenőrök tettek feljelentést a rendőrségen, mert szeptember egy ismeretlen tettes elvitte az útfelújítási munkálatok miatt kihelyezett, oldalakadályt jelző táblákat. Szerencsére nem történt baleset az érintett útszakaszon, azonban a tolvaj férfinak felelnie kell meggondolatlanságáért.

Ellopott jelzőtáblák

Útellenőrök tettek feljelentést a Szolnoki Rendőr-kapitányságon, mert szeptember 12-én ismeretlen tettes elvitte a Rákóczifalván útfelújítási munkálatok miatt kihelyezett, oldalakadályt jelző táblákat. Jogsértő magatartásával a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztette. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megörökítette a kamera

A bűncselekményt kamera rögzítette, ezért a felvétel elemzését követően már biztosan tudták a nyomozók, hogy kit keressenek. Egy 60 esztendős férfit számoltattak el a bűncselekménnyel kapcsolatban, aki rögtön elismerte, hogy ő vitte el a táblákat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lopással vádolják

A rendőrök a közlekedés biztonsága elleni bűntett és lopás vétség miatt hallgatták ki az elkövetőt – tette közzé a police.hu oldal.

Garázsba építette volna

A férfi elmondta, hogy éppen egy hölgyismerősével váltott üzeneteket a gépkocsijában várakozva a felújítási munkákkal érintett útszakaszon. Eközben figyelt fel az úton kihelyezett jelzőtáblákra, majd gondolt egyet, és a hét táblát eltette, hogy az éppen készülő garázsába beépítse azokat. A kutatás során a rendőrök megtalálták a táblákat, amelyeket a későbbiekben visszaadnak a sértettnek.

Elismerte tettét

A lenyúlt táblák

Hallotta a víz csordogálását

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy egy miskei lakos telefonált a rendőségre novemberben, ugyanis a szomszéd ingatlanból víz csordogálását hallotta. A bejelentő arról is beszámolt, hogy egy német férfi tulajdona az említett ház, ami jelenleg felújítás alatt áll és lakatlan. 

Nem építési hiba, bűncselekmény

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy nem építési hiba, hanem bűncselekmény történt. Hamar biztossá vált, hogy betörő járt a házban, ugyanis az egyik gipszkarton falon egy hatalmas lyuk tátongott és egy ajtót is kibontott az ismeretlen elkövető. Mindezt azért tette, hogy ellopjon a házból három csaptelepet, valamint két LED világítást – adta hírül a police.hu oldalon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kis lopás, nagy kár

A történet azonban nem ért itt véget: a csapok eltávolítása miatt a vezetékekből folyni kezdett a víz, ami eláztatta az egész ingatlant és az szerkezetileg is megrokkant. Így a lopással a mindössze 12 ezer forintos lopással milliós kárt okozott a tolvaj. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a lenyúlt jelzőtáblák. Fotók: police.hu