Szerdán délelőtt kigyulladt egy ház Kispesten. A tüzet végül 33 tűzoltó fékezte meg, nyolc tűzoltójárművet alkalmazva. Egy ember a helyszínen életét vesztette.

Tűz a Wekerletelepen

Szerdán délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint Budapest 19. kerületében, a Wekerletelepen füst áramlik egy házból. A Fő utcai kétszintes családi házhoz két járművel tíz tűzoltó vonult, akik perceken belül oltani kezdték a lángokat.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyorsan terjedtek a lángok

A tűz gyorsan terjedt az épületben, a ház tetőszerkezetére is átterjedt, ezért további tűzoltóegységeket riasztottak a helyszínre. A tüzet végül 33 tűzoltó fékezte meg, nyolc tűzoltójármű segítségével.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két embert mentettek ki

A tűz által érintett épület melletti házból két embert kísértek ki a tűzoltók. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak. A tűz keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indul.

Háztűz Kispesten

Fotó: Katasztrófavédelem

Igyekezni kellett a mentéssel

Fotó: Katasztrófavédelem

Többen is voltak az épületben

Fotó: Katasztrófavédelem

Nagy munkát végeztek a lánglovagok

Fotó: Katasztrófavédelem

Nyolc tűzoltójármű érkezett a helyszínre

Fotó: Katasztrófavédelem

Naponta harminc tűzeset

Decemberben naponta átlagosan harminc otthonban keletkezik tűz, és kétnaponta legalább egy tragédiával végződik. A lakástüzek megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt venni – írta közleményében a katasztrófavédelem. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a háztűz helyszíne. Fotó: Katasztrófavédelem