A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt egy budakeszi férfi ellen, aki a 2. számú főúton okozott több személy és egy ló sérülésével járó balesetet.

Vác felé autózott

A vád szerint a budakeszi férfi és utasa 2021. október 9-én délután, a 2-es számú főúton Rétság felől Vác irányába autózott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyorsan haladt a településen

Rétság lakott területén szüreti felvonulás zajlott, majd a város után egy emelkedőn a vádlott mintegy 78-82 km/órás sebességgel közlekedett, amikor utolért egy szorosan az úttest jobb szélén, részben már az útpadkán haladó hintót.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Négyen ültek a hintón

A két ló vontatta hintón a kocsis mellett egy férfi, mögöttük két népviseletbe öltözött két fiatal lány ült – közölte az ügyészség.

Nem vette észre őket

A vádlott, állítása szerint a szemből tűző nap miatt, nem észlelte a fogatot, ezért a személygépkocsi jobb első részével fékezés és ellenkormányzás nélkül a hintó bal hátsó részének ütközött. 

Árokba zuhantak

Az ütközéstől hirtelen felgyorsuló hintóról a kocsis a lovak közé esett, utasai az úttestre és az út menti vízelvezető árokba zuhantak, a megvadult lovak pedig a hintóval a közelben lévő benzinkútig vágtattak.

Csigolyatörést szenvedett

A balesetben a kocsis csigolyatöréseket, három utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Az egyik ló ugyancsak súlyosan megsérült és a járművek is megrongálódtak.

Komoly károkat okozott az ütközés

Fotó: Ügyésszség

A benzinkútig szaladtak a lovak

Fotó: Ügyésszség

Pénzbüntetést kapott

A gépkocsi vezetője megszegte a KRESZ azon rendelkezését, mely szerint a járművel mindig a látási viszonyoknak megfelelően kell közlekedni, ezért az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg; vádiratában pénzbüntetés kiszabására és a 288.498 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az autó az ütközés után. Fotók: Ügyészség