Gyorsan, még a polgármester váltás előtt módosítják a 12. kerületben az építési szabályzatot, hogy Orbán Viktor veje, Tiborcz István megépíthesse az irodaházát a Mártonhegyi úton. Erről a kerületben frissen megválasztott új polgármester, Kovács Gergely számolt be. Úgy tűnik, Pokorni Zoltán nem szívesen adja ki a Fidesz kezéből a kerület irányítását, az októberi polgármester váltás előtt biztosra akar menni.

Gyorsan összehívott testületi ülés

“Összehívott a kerületből távozó Fidesz szerdára egy testületi ülést, ahol megszavazzák még gyorsan a számunkra legfontosabb döntéseket: Módosítják az építési szabályzatot, hogy Tiborcz István megépíthesse az irodaházát a Mártonhegyi úton. Megszüntetnek négy hivatali pozíciót, hogy osztogathassák még a megfelelő végkielégítéseket. Elvonják október 1-től az új polgármester összes jogkörét, amit csak tudnak. És még ezek csodálkoztak, hogy elveszítették a választást.” – írja friss posztjában Kovács Gergely, a Kutyapárt frissen megválasztott 12. kerületi polgármestere.A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Bukott testület

Egy hozzászóló így fogalmaz: “Így lett ez kitalálva: júniusban választás, október 1-ig bőven van idő a last minute lopásokra, kiüríteni a kasszát, ellopni amit még el lehet és ellehetetleníteni a hivatalba lépő utódot. A bukott testület most megmutatta, hogy miért is buktak meg ilyen látványosan és lett belőlük elege a hegyvidéki polgároknak.” 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Orbán Viktor vejéhez került ingatlanok

De lássuk, mi van az ügy hátterében: Gyönyörű villák, ősfás parkokkal. Így nézett ki a Svábhegy az évezred elején, amikor a sörgyáros, Dréher Antal is villát építtetett itt magának. A 24.hu beszámolói szerint a környék most merőben más arculatot kaphat, miután több értékes ingatlan a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a köréhez került.

Dreher-villából Tiborcz-villa?

A Mártonhegyi úton álló 2,6 hektáros telek gyorsan megmagyarázza miért kell sietnie a pár hónapig még fideszes önkormányzatnak. Bár az ingatlanra a mostanra szinte teljesen elbontott gyermekkórházként szokás hivatkozni, annak másik végében a Dreher-villa áll. Ez utóbbit felújították, és a tervrajzok tanúsága szerint egy telekmegosztással le is választják. Erre azért lehet szükség, mert a HVG információi szerint az impozáns épület Tiborczék családi fészke lesz.

Váratlanul jelszóval védték le

Az épület telepítési tanulmánytervét eredetileg a 12. kerületi önkormányzat honlapján is közzétették, amire a Kutyapárt kerületi szervezete hívta fel a figyelmet. Az oldalt azonban az eddig fideszes önkormányzat váratlanul jelszóval védte le. 

Rengeteg fát vágnának ki Tiborczék

A zöldként reklámozott Mártonhegyi úti irodaház tervein a telken álló fák harmadától gond nélkül megválnának, másik harmaduk is csak „lehetőség szerint megtartandó” besorolást kapott. Védelmet elsősorban a két telekrész közötti fasor élvez, eltakarva a kíváncsi irodisták szeme elől az egykori Dreher-villát, ahová a sajtóhírek szerint Orbán Viktor lánya költözne.

Közpénzből reklámozták a saját szállodáikat?

Orbán Viktor lánya, Orbán Ráhel legutóbb két hete került be a hírekbe, amikor a világ minden részéről, az adófizetők pénzén Budapestre hívtak influenszereket, hogy népszerűsítsék Budapestet. Az esemény azért borzolta fel a kedélyeket, mert bekerült a képbe a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel, akinek hivatalos állami pozíciója nincsen a turizmusban. Ennek ellenére rendszeresen az ismerősei kapnak jó állásokat és megbízásokat az Magyar Turisztikai Ügynökségnél, és véletlenül a Budapest Influencer Trip meghívottjai is több kört tettek a férje, Tiborcz István szállodáiban is. Nem is rejtették véka alá, mennyire jól érzik magukat, és mindezt Instagram-sztorikban meg is köszönték Orbán Ráhelnek.

Ott sem volt

Ezzel szemben Guller Zoltán a turisztikai ügynökség vezetője azt állítja, hogy azok a tartalomgyártók, akik mellett Orbán Ráhel is ott ült az asztalnál, nem a Budapest Influenszer Trip vendégei voltak. „A mi influenszereink semmit nem köszöntek meg miniszterelnök úr lányának, többek között ezért is állok értetlenül még a feltételezés előtt is. Hogy került volna Orbán Ráhel az influenszereknek szervezett eseményekre? Sehogy, hiszen nem is volt ott.” A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Orbán Ráhel és Tiborcz István, háttérben a Dreher-villával. A kép illusztráció, Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült.