Fogdosni kezdte betegét az a fővárosi orvos, aki ellen az eset miatt büntetőeljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az ügy most már az ügyészségnél van.

Botrány

Botrányos ügyben történt újabb előrelépés a rendőrség tájékoztatása szerint. Maga az eset még 2021 júliusában történt, azóta elvégezte a szükséges eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság, és vádemelési javaslattal átadták az ügyet az illetékes ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Zsibbadt a lába

Az ügyben érintett nő lábzsibbadás és a lábában érzett bizsergő érzés miatt ment el az egyik fővárosi szakorvosi rendelőbe, ahol a rendelő háziorvosi ügyeletén lévő orvosnak elmondta a panaszait.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felfektette az ágyra

Az orvos meghallgatta a nő panaszait, majd arra kérte őt, hogy feküdjön fel a kezelőágyra, hogy a szükséges vizsgálatokat el tudja végezni rajta.

Fogdosni kezdte

Ekkor jöttek a gondok, ugyanis – a vizsgálat helyett – hivatásából eredő hatalmi helyzetével visszaélt az orvos azzal, hogy fogdosni kezdte a nőt. A sértett azonban ennek ellenállt.

Bepanaszolta

Látva a nő ellenállását, az orvos jelezte, hogy a vizsgálatot befejezte, és ellátás nélkül hazaküldte a nőt, aki panasszal élt a történtek miatt a betegjogi képviselőnél.

Foglalkoztatás körében elkövetett veszélyeztetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának nyomozói az eset miatt büntetőeljárást indítottak. A jemeni állampolgárságú orvost többek közt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe is vették – írja a police.hu.

Nem volt érvényes praxisa sem

Az is kiderült, hogy a férfinak már 2020. január 1. óta nem volt érvényes praxisengedélye. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.

Hálapénzt fogadott el

A Kékvillogó.hu nemrégiben számolt be arról, hogy tetten értek egy orvost, akit filmbe illő módszerekkel buktattak le azzal, hogy rendszeresen hálapénzt fogad el a betegeitől. A főorvos a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórházban dolgozott. Amikor kiderült, mit művelt, azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól.

Nyugtatókkal üzletelt

Júniusban pedig egy korábban Afganisztánban szolgáló, alezredesi rangig jutó volt katonaorvost vittek el bilincsben azért, mert nyugtatókkal bizniszelt. Az orvos kihasználta, hogy egyik betege gyógyszerfüggő, ezért elhatározta, hogy jól lehúzza őt: vizsgálatot nem végzett, ám pénzért cserébe receptköteles nyugtatókat írt fel neki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: visszaélt a helyzetével a budapesti orvos – fotó: illusztráció