A Fidesz budapesti választmánya csütörtöki ülésén egyhangú döntéssel Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének. A végső döntést azonban a Fidesz Alapszabálya szerint a Kövér László vezette Országos Választmány hozza majd meg – írja a Telex.

Karácsony kihívója lesz

Szentkirályinak a fővárosban a jelenlegi főpolgármesterrel, Karácsony Gergellyel kellene megmérkőznie, akinek újrázását a DK–Momentum–MSZP–Párbeszéd támogatja. Közben a Jobbik-Konzervatívok Brenner Kolomant, a Mi Hazánk pedig Grundtner Andrást indítja a választáson.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Eddig tagadta

Szentkirályi neve lehetséges jelöltként már hosszú hónapok óta keringett, de ő erre mindig azt felelte, hogy érti az jelöltekkel kapcsolatos találgatásokat, de ő maga a kormányszóvivői munkára koncentrál. Tarlós István is többször elmondta, hogy szerinte egykori helyettese, a jelenlegi kormányszóvivő lenne a legjobb jelölt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Nem osztaná meg a Fidesz táborát sem”

„Ismeri Budapestet, a Városházát, nagyon otthon van a humán területen, kiválóan kommunikál, és két idegen nyelven is beszél. Úgy vélem, más jelölt-jelöltekhez képest Alexandra az, aki a Fidesz táborát sem osztaná meg, van benne lojalitás, ám céltudatos, saját elképzelései is vannak” – mondta korábban Szentkirályi Alexandráról Tarlós István, hozzátéve: a női szolidaritás miatt feltehetően sok hölgy is bizalmat szavazna neki.

Karácsony a múlt embere

Szentkirályi Alexandra közösségi oldalára feltöltött videójában arról beszél, hogy mennyire szereti Budapestet és nem nézheti tovább, ahogyan Gyurcsány Ferenc embere leépíti a várost. Szerinte Karácsony Gergely a múlt embere, és itt az ideje, hogy végre lecseréljék. „Itt az ideje, hogy a főváros Gyurcsány érdekei helyett a budapestiek érdekeiről szóljon” .

Lemondták a rendezvényt

A hét elején a Nézőpont Intézet Szentkirályit hívta meg, hogy Karácsony Gergely ötéves főpolgármesteri tevékenységét értékelje. Azt nem magyarázták meg, hogy miért épp a kormányszóvivőt kérték fel erre a feladatra. Ahogy végül azt sem árulták el, hogy miért mondták le váratlanul, egy nappal a meghirdetett időpont előtt az eseményt.

Pályafutása

A most 36 éves, jogász végzettségű Szentkirályi Alexandra a Fidelitasban kezdett el politizálni, majd 2010 és 2014 között a Fidesz-KDNP fővárosi képviselője volt, ekkor kérte fel Tarlós István főpolgármester-helyettesnek. Ezzel a főváros kultúrával, oktatással, szociálpolitikával, ifjúságpolitikával, sporttal, környezetvédelemmel, turisztikával és városarculattal kapcsolatos feladatait látta el. Szentkirályi Alexandra a jelenlegi honvédelmi miniszter felesége.

Nem kispályás a férje

Szentkirályi Alexandra férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter kereste 2022-ben a legtöbbet a miniszterek és kormánytagok közül – derült ki korábban a kormany.hu-ra feltöltött adatlapokból. A honvédelmi miniszternek 3 milliárd 61 millió forint külön adózó jövedelme volt, és 31,5 millió forint volt az összevont adóalapja. A politikus kaszinóérdekeltségekkel és többek között csehországi repülőgépgyárral is rendelkezett, ezekről viszont a tavalyi miniszteri kinevezése után le kellett mondania.

Kiemelt kép: