Váratlanul elmerült a vízben egy 7 éves kisgyerek az egyik 13. kerületi strand medencéjében, eszméletlenül emelték partra. Az édesanyja kezdte meg az újraélesztését, mit csinált a strandon a biztonságunkért fizetett személyzet?

A strandolók vették észre

Az egyik 13. kerületi strandon teljesített szolgálatot egy angyalföldi járőrpár, akiknek tegnap délután 13 óra 40 perckor szóltak a strandolók, hogy az egyik medencéből egy eszméletlen kisfiút emeltek a partra, és megkezdték az újraélesztését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rendőrök segítettek az édesanyának

Ács-Major Kitti rendőr törzsőrmester a strand személyzetével közreműködve azonnal átvette az anyától a gyerek szívmasszázsát, míg társa, Somogyi Balázs törzsőrmester mentőt hívott. A 7 éves kisfiú pár percen belül már újra lélegezni kezdett, a mentők kórházba vitték.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem reklámozza magát a strand

A rendőrség közleményében nem nevezik meg a strandot, pedig mindenkinek tudnia kellene, hogy melyik az a fővárosi strand, ahol a személyzet annyira figyelmetlen, hogy nem vesznek észre egy fuldokló gyermeket. Természetesen a szülő felelőssége is felvethető, hol volt az anyuka?

Közös életmentés

Cikkünk megjelenése után a Budapest Gyógyvizei és Hévízei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója, Czinege Szilvia arról tájékoztatta a BudaPestkörnyéke.hu hírportált, hogy az eset a Palatinuson történt és „a kisfiú életét a rendőrhölgy és a Palatinus úszómester kollégája közösen mentették meg.”

Vízbe fulladt gyerekek

A budapesti kisfiúnak nagy mázlija volt. Nem volt azonban ilyen szerencsés a hétvégén a Balatonban elmerült testvérpár. Ahogy azt az elsők között itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, egy jászberényi család két gyermeke fulladt a Balatonba vasárnap délután.

Gumimatraccal a vízben

A 13 és 17 éves fiú holttestét a vízimentők találták meg. A testvérpár gumimatraccal úszott be a vízbe, ezután történt a tragédia. 14 óra 35-kor érkezett bejelentés, hogy valaki vízbe fulladt a Fonyód-Bélatelepnél. Egy 13 és fiú valamint 17 éves bátyja gumimatraccal mentek a vízbe, amiről valamilyen módon a vízbe csúsztak – írta a Balatonkörnyeke.hu.

Nem tudtak úszni

A 13 és 17 éves fiúk két külön matracon túlhaladtak a bójákon, annak ellenére, hogy egyikük sem tudott úszni. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy már nem tartózkodnak a testvérek a matracokon.

4 hajóval keresték

A keresést több helikopter is segítette. A vízimentők négy szonáros hajóval indultak a testvérpár megmentésére – mondta az ATV-nek Bagyó Sándor a VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE vezetője.

Órákig keresték a 17 éves fiút

A 13 éves fiú holttestét nemsokkal a tragédia után találták meg. A 17 éves fiút azonban még órákig keresték. Este 7 óra körül találták meg, de már csak a holttestét tudták kihúzni a partra.

A szülők a parton voltak

A jászberényi család egy nappal a tragédia előtt érkezett a Balatonhoz. A szülők a harmadik gyermekükkel a parton voltak, amikor a két idősebb testvér a vízbe ment. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció