Édesapjával töltött utolsó közös estéjükön a csillagokat nézve ábrándoztak és szőtték jövőbeli terveiket. Az eMeRTon-díjas énekesnő, Vincze Lilla mindössze 16 éves volt, mikor árván maradt bátyjával. 

Háttérbe tolta a témát

Az előadóművész a Ridikülben beszélt élete azon szakaszáról, amikor elvesztette szüleit. „Mindig titokzatosan háttérbe toltam ezt a témát, szándékosan” – mondta erről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

A csomag, amit cipel

„Finoman lehet erről beszélni, hogy egy picit jobban megértsék az emberek, hogy mitől működöm úgy, ahogy, mi az a csomag, amit viszek 11 éves korom óta” – tette hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sok szeretet kapott tőlük

„A szüleimmel töltött idő nagyon meghatározó volt számomra, testvéremmel annyi szeretetet kaptunk tőlük, amely erős útravalóként szolgált az életben” – mondta azzal kapcsolatban, hogy miért döntött úgy, mesél a műsorban szülei elvesztéséről.

Együtt nézték a csillagokat

„Édesapám fantasztikus apuka volt, minden szinten példakép. A halála előtti napon, az utolsó együtt töltött estén úgy jöttünk haza a nagyszülőktől pénteken, hogy néztük a csillagokat, és arról beszéltünk, mikor megyünk majd repülni, kirándulni” – idézte fel a tragikus nap előtti felejthetetlen pillanatokat Vincze Lilla.

Autóbalesetben halt meg

„Másnap, szombaton szenvedett autóbalesetet vétlenül, utasként, munka közben. Édesanyám nem tudta feldolgozni halálát, és egy évre rá őt is elvesztettük” – mesélte az énekesnő.

Árván maradt testvérek

Az árván maradt testvéreket ezután az anyai nagymama nevelte évekig, ám a terhet az ő szíve, lelke sem bírta. Vincze Lilla ekkor 16, bátyja 19 éves volt, aki ekkortól gondoskodott róla.

Felnéz a bátyjára

A bátyja, Laci ma már Ybl-díjas építész és szoros kötelék alakult ki köztük. Ez akkor sem lazult, amikor a testvére családot alapított. Közel laknak egymáshoz, gyakran találkoznak, és a mai napig felnéz rá – árulta el egy korábbi interjúban.

 Siófokon született

Az EMeRTon-díjas énekesnő Siófokon született 1961-ben, a legtöbben a Napoleon Boulevard nevű együttesből ismerhetik. Emellett A Dal című zenés műsor zsűritagja is volt.  

A Napoleon Boulevard hozta meg a hírnevet

Karrierje 1986-ban indult a Napoleon Boulevard együttessel, amikor megnyerték az Interpop fesztivált. Az együttes eredeti felállásban 1990-ig létezett, utána az énekesnő Cziglán Istvánnal dolgozott tovább. A 2000-es évek elején stílust váltott, 2008-ban készült el Angyalnak, madárnak című lemeze.

Saját énekiskolája van

2000 óta saját énekiskolát működtet, tanári diplomával rendelkezik. Több színházi produkcióban is részt vett, játszotta Édith Piafot a Ruttkai Éva Színházban. Templomi koncerteket ad, kamarazenekarral lép fel és a Rajkó zenekarral is dolgozik. 2017-ben szerepelt A nagy duett című műsorban, duettpartnere Apáti Bence volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: Vincze Lilla. Fotó: TV2