Az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán arról, hogy egy fiatal férfihez riasztották őket csütörtökön. A férfi hirtelen összeesett edzés közben és leállt a légzése. Kritikus állapotban vitték kórházba.

Először mellkasi fájdalomra panaszkodott

Az Országos Mentőszolgálat azt írja bejegyzésében, hogy „Spinning edzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe. A férfi biciklizés közben mellkasi fájdalomról kezdett panaszkodni, majd hirtelen összeesett.”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Párja és társai siettek a segítségére

Kedvese és az edzőtársak rögtön segítségére siettek, mentőt hívtak és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett – írják.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Követték a telefonos utasításokat

Azonnal több mentőegység indult segítségül, a bejelentők pedig a hatalmas pánik ellenére is pontosan követték a telefonos utasításokat és megkezdték az újraélesztést.

A mentők is sokáig küzdöttek az életéért

„Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, amit az egész konditerem lélegzet-visszafojtva figyelt. A mentők még sokáig küzdöttek a fiatal életéért, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit kritikus állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek” – áll a bejegyzésben.

„Angyalok őrizzék őrök álmát”

Ahogy arról mi is beszámoltunk, saját bajtársukhoz riasztották tegnap a Szikszói és az Encsi Mentőállomás egységeit: az egyik gépkocsivezető rosszul lett, és azonnal életmentésre szorult.

Nem tudták megmenteni

A mentők ugyan perceken belül helyszínre értek, de Barna Sándor gépkocsivezető bajtárs életét a hosszas újraélesztés ellenére sem tudták megmenteni.

2005 óta szolgálta hivatását

Sándor 2005 óta szolgálta odaadóan hivatását, kezdetben a Szikszói Mentőállomáson, majd a megye több állomásán is teljesített szolgálatot. 2010-től a Tiszaújvárosi Mentőállomás bajtársi közösségének lett nagyra becsült és szeretett tagja.

Rengeteg embernek segített

Az életmentő tiszta szívéből szerette hivatását, rengeteg szakmai képzésen vett részt, megszámlálhatatlan életet mentett meg és rengeteg rászorulónak segített a 13 év alatt. Bajtársai rendkívül segítőkész és jószándékú embernek ismerték, aki fiatalabb bajtársait mindig csendesen, mosolygósan terelte a jó irányba.

Házak építésében is segített

Miután eredeti szakmája kőműves volt, szabadidejében több bajtárs házának építését is segítette. „Hirtelen halálával betölthetetlen űrt hagy maga után. Isten nyugosztalja” – írta közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció