Újra kellett éleszteni egy tinédzsert szerdán. Egy fiatal fiú egy Pest vármegyei sportcsarnokban esett össze edzés közben. A helyszínen lévők pedig megkezdték a fiú újraélesztését.

Összeesett a 15 éves fiú

„Az egyik Pest vármegyei sportcsarnokhoz kérték a mentők gyors segítségét tegnap, mert egy 15 év körüli fiú hirtelen összeesett sportolás közben. Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit, miközben betegvizsgálatra instruálta a bejelentőket” – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Kórházba vitték

„Kiderült, hogy a fiú nem lélegzik, így a helyszínen levők az utasítások szerint megkezdték az újraélesztését, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak. Elképesztő küzdelem zajlott a tanuló életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően vezetett sikerre. A fiút végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink! Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hirtelen összeesett

Egy végzős diák összeesett a lágymányosi gimnázium november 18-án szombaton, a Budaörsi Városi Sportcsarnokban rendezett ünnepén. Ágoston akkor esett össze, amikor éppen a szalagot tűzték a végzős diákokra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Készenlétben voltak a mentők

A sportcsarnok dolgozói azonnal a segítségére siettek. Stabil oldalfekvésbe helyezték és szóltak a helyi mentőknek, akik végig készenlétben voltak az ünnepségen. „A budaörsi esetkocsi személyzete azonnal megkezdte az újraélesztést, defibrillátort is használtak, folyamatos újraélesztés mellett szállították kardiológiai osztályra” – mondta az RTL Híradónak Győrfi Pál.

Imaláncot indítottak

Ekkor szülei és barátai még abban reménykedtek, hogy a 17 éves Ágoston felépül. Rosszulléte után iskolatársai imaláncot indítottak. Még szentmisét is tartottak a budai Szent Imre Plébániatemplomban, ahová nagyon sokan elmentek.

A kórházban meghalt

A fiú szervezete pár nap múlva végül feladta a küzdelmet és meghalt. A kardiológus szerint a fiatalok hirtelen szívleállását veleszületett rendellenég okozza, amelynek semmilyen előzetes tünete nincs. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció