Edzésre igyekezett szerda délután az a kamasz lány, akit a zebrán halálra gázolt egy autós a Kistarcsán a Szabadság útján. Dorka az ütközés következtében métereket repült.

A Budapestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt arról, hogy szerdán halálra gázoltak Kistarcsán egy 13 éves lányt. A szörnyű balesetnek több szemtanúja is volt.

„Úgy tudom, a kislány barátaival tartott az edzésre. Amikor a tragédia megtörtént, éppen babráltam valamivel. Egy hatalmas csattanásra lettem figyelmes. Odanéztem, láttam, ahogy a gyerek repül a levegőben, majd a betonra esik. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A sógornőm azonnal odaszaladt, majd megkezdte az újraélesztését. Közben az autójából kipattant egy fiatalember, ő is csatlakozott hozzá. Később megtudtam, hogy szabadnapos TEK-es, ahogy a mentős is szolgálaton kívül volt, aki szintén segíteni próbált” – mondta az egyik szemtanú

 A gyermek életéért folytatott küzdelmük sikerrel járt, mire a mentők megérkeztek, már újra lélegzett.

A Blikk úgy tudja, az életmentés közben megszólalt Dorka telefonja, valaki felvette, majd mondta, hogy azonnal értesítsék az édesanyját, mert nagyon nagy a baj. A közelben dolgozó nő pillanatok alatt odaért, a látottaktól szinte sokkot kapott. A helyszínen lévők beszámolója szerint nem is bírt odanézni, kezét a szeme elé tette.

A mentőben még egyszer újra kellett éleszteni Dorkát, a kórházban azonban a szervezete feladta a harcot.

A tragédia másnapján az iskolára, ahova Dorka járt, fekete zászlót tettek ki. Az osztálytársakkal pszichológus foglalkozik, hogy segítsen nekik feldolgozni társuk elvesztését. A tanítás első órájában mindannyian kimentek a baleset helyszínére és mécsest gyújtottak Dorka emlékére.

A sofőr, aki elütötte a kislányt, azt állította: a nap annyira elvakította, hogy semmit nem látott, a sebességhatárt pedig nem lépte túl. A baleset körülményeit a rendőrök vizsgálják.

Kiemelt kép: illusztráció