73 éves lenne az ország egyik legtehetségesebb előadója, a füstös hangú, egész életében kétségekkel küzdő Cserháti Zsuzsa. Még, csak 73 éves lenne mondhatnánk, hiszen a boldog nyugdíjas éveit élhetné, a nagymama szerepében fürdőzve, ám a magyar zenei élet ragyogó csillaga 2003 óta már nincs velünk.

Boldog nagymama lehetne

Most a fia, Szirtes Krisztián a Blikknek beszélt az édesanyáról, elevenítette fel a szép emlékeket, és elmondta, Cserháti Zsuzsa ma boldog nagymama lehetne, ám unokáit, Lucát és Danit már nem volt alkalma megismerni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Alig ismerte az édesanyját

“Tudtam, hogy híres, de nekem az anyukám volt, aki hajnalban jött haza a munkából, mégis reggel elvitt a város másik végén lévő iskolába. Persze, utána kidőlt, mint egy zsák” – mondta a lapnak az énekesnő fia, aki kiskamasz koráig alig ismerte az anyukáját, ugyanis autószerelő édesapja, az első gyesen lévő magyar férfi nevelte.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Szülei szerelme

Szirtes Krisztián a szülei szerelméről i beszélt, elárulta, hogy édesapja, édesanyja legnagyobb támogatója volt. “Ő nevelt, hogy anyu dolgozhasson. Amikor egyetlen hangos szó nélkül elváltak, én csak négyéves voltam, apunak ítélt a bíróság. Amolyan ritka vasárnapi anyukám volt csak, nem ismertük egymást igazán, hiszen sokat volt külföldön is.” – árulta el.

14 évesen vesztette el édesapját

Krisztián arról is beszélt a lapnak, hogy mindössze 14 éves volt, amikor elvesztette a rákkal küzdő édesapját, 27 éves korában pedig az édesanyját találta otthonában holtan.

Cserháti Zsuzsa sokat szorongott

“Anyu cukor- és pajzsmirigybeteg volt, szorongott is sokat, de semmiféle előjelét nem láttuk a hirtelen bekövetkezett gyomorvérzésnek, ami a halálát okozta. Délelőtt még beszéltünk telefonon, jól volt. Munka után aznap is siettem hozzá, amikor rátaláltam” – elevenítette fel a Blikknek a tragikusan fájó napot az énekesnő fia.

A tehetség dacára

Cserháti Zsuzsát sikerei és tehetsége dacára a szocialist rendszer lemezkiadójának a feje, több mint 15 évre száműzte a piacról. Ennek kapcsán Krisztián elárulta, hogy ezt követően édesanyja vele született szorongása depresszióvá fajult. Mind testileg, mind pedig lelkileg egyre betegebb lett.

Elhatalmasodott rajta a depresszió

“Ebben az időszakban bőven voltak kenyérgondjaink, amit ő tragikusabban élt meg, mint én gyerekként. Számomra ennél nehezebb volt, amikor a depresszió elhatalmasodott rajta. Az utolsó lemeze a Hamu és gyémánt hatalmas sikert aratott, újra felfedezték, tizenötezer ember ünnepelte a koncertjén, de már ez sem segített rajta” – mesélte el Krisztián a lapnak, aki arról is beszélt édesanyja csodás nagymama lett volna.

Makacs volt

“Luca zongorázik, ha van kedve, folytatja, de nem erőltetjük. Dani fiam is zenél, inkább azért, mert a műveltség része” – mesélte el a Blikknek Krisztián, aki külsőleg apukájára hasonlít, ám elmondása szerint makacsságát édesanyjától örökölte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Cserháti Zsuzsa – Forrás: YouTube