Tüntetés miatt lezárják a fővárosban a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszát szombaton – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Korlátozások lesznek

Jelezték, hogy bár a demonstrációt délután tartják, már reggel hat órától korlátozásra kell számítani. Éjfélig lesz lezárva a Bajcsy-Zsilinszky út az Andrássy út és a Podmaniczky utca között. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Módosított útvonal

A rendezvény ideje alatt, várhatóan délután fél öttől este hétig a BKK járatai sem hajthatnak be a területre, ezért módosított útvonalon, az Andrássy úton és a Teréz körúton közlekednek. Ez az M3-as metrópótlót, a 9-es autóbuszt és a 72-es trolibuszt érinti – közölték.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vasárnap futóverseny lesz

Forgalomkorlátozásokra kell számítani 2022. december 4-én, vasárnap várhatóan 7 és 16 óra között a belvárosban „Mikulásfutás” futóverseny miatt. Az érintett közösségi közlekedési járatok módosított útvonalon közlekednek, közöltea BKK,

Lezárják a forgalom elől 2022. december 4-én, vasárnap futóverseny miatt:

  • a Fővám tér Corvinus Egyetem előtti szakaszát 7 és 16 óra között;
  • a Salkaházi Sára, a Jane Haining és a pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Jászai Mari tér között várhatóan 10:50 és 14:30 között;
  • illetve a futás útvonalán szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani a Fővám téren, a Belgrád rakparton, az Irányi utcában és a Március 15. téren. 

Közösségi közlekedés a futóverseny idején

A futóverseny miatt várhatóan 10:50 és 13:50 között módosított útvonalon közlekedik a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér felé, nem érinti a Március 15. tér és a Fővám tér megállót, helyette a Ferenciek terén a 7-es busz megállójában és az Astoriánál a szálloda előtt, az M3-as pótlóbusz megállójában áll meg.

A 2-es villamos

A 2-es, a 2B és a 2M villamosok várhatóan 10:50 és 14:30 között a Jászai Mari tér és a Széchenyi István tér, illetve a Közvágóhíd  / Pesterzsébet, Pacsirtatelep / Keleti pályaudvar és Boráros tér között közlekednek, az Eötvös tér és a Zsil utca közötti megállókat nem érintik.

A 83-as troli

A 83M trolibusz a lezárás idején a Közraktár utca és a Fővám tér helyett a 15-ös és 115-ös autóbusz Czuczor utca és Török Pál utca megállójában áll meg.

Kimaradó megállók

A 105-ös és a 178-as autóbusz várhatóan 10:50 és 14:10 között a Gyöngyösi utca felé nem érintik az Eötvös tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér megállókat, helyette a 7-es busz Ferenciek tere, Astoria, Uránia és a 9-es busz Deák Ferenc tér megállójában áll meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

BKK: a kormányon múlik a fogaskerekű jövője

Kiemelt kép: BKK