A nappali a lakás szíve, ahol a család a legtöbb közös időt tölti. Ha a család apraja-nagyja a kanapéra telepszik, nem mindig van elegendő hely. Egy térbe állított fotellel, lábtartóval vagy puffal azonban egyszerűen orvosolható ez a helyzet.

A modern kivitelű lábtartók, kiviteltől függően kisebb-nagyobb tárolóhellyel is készülhetnek, és manapság már nem a nagyinál látott tárolós puffra kell gondolni, hanem elegánsabb, fémlábú vagy szövetborítású verziókra, amik minden stílusú lakótérben és kanapéhoz illeszkednek.

Divatos lakáskiegészítők

A lakberendezésben is vannak divathullámok. Van, amikor nagyon trendinek számítanak bizonyos dolgok, és van, amikor kevésbé. De mint a divatirányzatokkal általában, ezzel is óvatosan ajánlott bánni. Ha valaki él-hal a kiegészítő tárolóhelyekért és egy puffal szeretné kiegészíteni a kanapét, tegye akkor is, ha ez az aktuális irányzat szerint nem számít menőnek.

Ha pedig épp a virágkorát élik a lábtartók, mint manapság is, akkor viszont nem kell csodálkozni rajta, ha szinte minden garnitúrához ajánlanak a gyártók ilyen kiegészítőt, illetve ha külön is lehet vásárolni puffokat.

A Jakubi.hu oldalain a nappali berendezések között előkelő helyet foglalnak el a párnázott ülőfelületű puffok, hiszen főként kisebb lakásokban ezek a többfunkciós kisbútorok nagyon jól kihasználhatók.

Választhatunk kerek, egy- vagy kétszemélyes kivitelűt, lehet kecses fémlábú, de akár láb nélküli típus is, mindegyik plusz ülőfelületként szolgál, ha több ülőhelyre van szükség az átlagnál. Máskor pedig remek lerakó asztalkaként funkcionálhatnak, élénk színben vagy mintával pedig a szoba díszei is lehetnek.

Változatos puffok

A levehető fedelű típusokban elférnek a ritkábban használt plédek, kispárnák. A plusz rakodóhely segít a rendezett környezet kialakításában, és a váratlan vendégek fogadásában is hasznát vehetjük, hisz feltűnésmentesen és gyorsan bele lehet dobálni a szanaszét heverő holmikat.

Az alacsony kivitelű nagyobb lábtartóktól a magas lábú kis székig széles a választék. A puffok fa- vagy fémlábbal vagy akár stílusos X lábbal is készülhetnek. Az ülőrészen gombbehúzás vagy díszvarrás segítheti az elegáns megjelenést.

A legismertebb klasszikus forma a hengeres, tárolós kör alakú puff. A szögletes pad már sokkal nagyobb helyet igényel, cserébe viszont méretes tárolórekesszel hálálja meg a vásárlást.

Kis lakásban nagy segítség

Ha csak kevés szabad hely van a nappaliban, a zsúfoltság elkerülése érdekében érdemes fotel helyett inkább ezeket a kisebb berendezési tárgyakat használni. Ülőfelületet ugyanúgy adnak, ha szükséges, viszont ha nincsenek használatban, nem foglalnak nagy helyet. Elterpeszkedni nem lehet ugyan rajtuk, de a célnak megfelelnek. 

Ha nem áll távol Öntől a lakókörnyezet átalakításának igénye, és sűrűn rendezi át a teret maga körül, még hálás is lesz, hogy ilyen könnyen mozgatható darabot választott.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!