Életet mentett a tanári lélekjelenlét és fehérvári iskoláknak eljuttatott Epipen injekció! A város polgármestere Facebook oldalán írt arról, hogy diószármazéktól kapott allergiás rohamot egy 10 éves kislány.

Életet mentett a tanár

Szerdán az egyik fehérvári iskolában egy 10 éves kislány rosszul lett a tornaórán, mely rosszullétet, mint utólag kiderült, dióallergia okozott – írja közösségi oldalán Cser-Palkovics András, a város polgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Epipent kapott

„A tanárok felkészültségének és lélekjelenlétének, az idén önkormányzat által beszerzett Epipen allergiás rohamokat kezelő injekciónak és a mentősök gyors és kiváló munkájának hála a kislány 24 órás megfigyelés után haza is térhetett” – írja a polgármester.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jövőre is kapnak injekciót az iskolák

Cser-Palkovics így zárja bejegyzését: „Ez az eset is bizonyítja, hogy megérte a fehérvári oktatási intézmények számára beszerezni az allergiás rohamok kezelésére szolgáló Epipen injekciókat, a jövő évi költségvetésben is megteremtjük annak módját, hogy az injekciók szükség szerinti pótlását biztosítsuk!”

Haláleset Újpesten

Idén januárban, a Fóti úti MOL benzinkútnál rosszul lett, majd összeesett egy 7 éves kisfiú. A helyszínen lévő szemtanúk szerint a mentők hosszan küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. 

A tortától lett rosszul

Később kiderült, hogy a kisfiú egyik osztálytársának születésnapját ünnepelték az iskolában és evett az ünnepi tortából, amely mogyorót tartalmazott. Ezután lett rosszul. A tanítónő nem ismerte fel, hogy nagy a baj és a mentők helyett a gyerek szüleit hívta, akik azonnal a helyszínre siettek.

A benzinkúton halt meg

A szülők saját autójukkal indultak el az akkor már nagyon rossz állapotban lévő kisfiúval a kórházba. Sajnos csak a közeli benzinkútig jutottak, ahol a 7 éves kisfiú meghalt. A mentősök közel 2 óráig küzdöttek a gyerek életéért, sikertelenül.

Allergiás reakció

Idán májusban Déri Tibor, 4. kerületi polgármester a Facebook-oldalán számolt be arról az esetről, amely az újpesti Pozsonyi Óvodában történt. Egy kisfiúnál allergiás reakciót észleltek, de az óvónők lélekjelenlétének köszönhetően sikerült megmenteni a fiú életét. 

Minden újpesti intézetben van injekció

„Azért volt Epipen az újpesti óvodában, mert a januári tragikus eset után azonnal intézkedtünk az önkormányzatnál, hogy minden nevelési, oktatási intézményben legyen antiallergiás injekció. Azt kívántam, hogy az ampullák szavatossága a dobozban járjon le, mert az azt jelenti, hogy semmi gond nem volt” – írta Facebook oldalán Déri Tibor.

Képzést kaptak a pedagógusok

A polgármester szerint életet mentett, hogy kéznél volt a szer. „És ami ugyanilyen fontos: azonnal volt ott olyan ember, akinek nem hiába biztosítottunk képzést az autoinjektor használatához, ezért azonnal meg tudta hozni a jó döntést!”.

Budaörsön is életmentő injekciókat vesznek az óvodákba

Budaörsön is most úgy döntöttek, hogy a város mind a tíz óvodájába vásárolnak, összesen 400 ezer forintért ilyen injekciót, az óvónőket pedig megtanítják arra, hogyan lehet felismerni a mogyoróallergiás rohamot és hogyan kell beadni a készítményt. Jó lenne, ha minden oktatási intézményben lenne ilyen gyógyszer. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció