Ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta II. világháborús bombát találtak a Lánchídnál, amit ma délelőtt hatástalanítottak.

Lezárták a környéket

Mint megírtuk a bomba kiemelése és hatástalanítása idejére a Lánchíd környékén több útszakaszt lezártak, a munkálatok pedig a közösségi közlekedést is érintették.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ki kellett üríteni az területet

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban az MTI-nek elmondta, hogy a tűzszerészi munkálatok idejére mintegy 300 méter sugarú körben kell majd kiüríteni az érintett területet.

100 kilós szovjet légibomba

Az MTI mostani beszámolója szerin a bomba kiemelése megtörtént, mint írják egy száz kilogrammos szovjet légibombát hatástalanítottak és egy másik légibombamaradványt is találtak a honvédségi tűzszerészek a Dunában, a Lánchíd közelében vasárnap délelőtt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Hatástalanították

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: a Duna medrében fellelt eszköz kiemelését követően a tűzszerészek egy 100 kilogrammos szovjet légibombát azonosítottak. Az eszköz éles orrgyújtó szerkezetét eltávolították.

Egy másik légibomba is előkerült

A helyszín átvizsgálásakor előkerült egy 250 kilogrammos szovjet légibomba maradványa is. Ez azonban nem tartalmazott gyújtószerkezetet – közölte.

Elszállították a helyszínről

A tűzszerészek mindkét eszközt vízi úton szállítják el a helyszínről, majd a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik későbbi megsemmisítésre – tette hozzá.

Feloldották a lezárásokat

A munkálatok idejére korábban mintegy 300 méter sugarú körben elrendelt – több forgalmas útszakaszt, a közösségi közlekedést is érintő – kiürítést és lezárást feloldották – tájékoztatott a kommunikációs tiszt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép. MTI/Lakatos Péter