Hamarosan elindulhatnak Magyarországra a délelőtti szlovákiai buszbaleset könnyű sérültjei, miután megérkezett értük a mentesítő járat – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő délutáni műsorában.

Kiderült, ki az áldozat

A szlovák és a magyar források szerint is egy 56 éves férfi vesztette az életet abban a szörnyű buszbalesetben, amelyről korábban mi is beszámoltunk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többen csak könnyű kezelésre szorultak

Az M1 tudósítója elmondta: a könnyű sérültek közül is többen szorulnak kórházi kezelésre, közülük 19-et elszállítottak Malackából (Malacky) négy pozsonyi kórházba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A súlyos sérülteket Pozsonyba vitték

A súlyos sérülteket Pozsonyban látták el, több életmentő műtétet is el kellett végezni. Ők súlyos arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek. Más könnyű sérültekért megérkezett a mentesítőjárat, ők hamarosan elindulnak vissza Magyarországra.

Sok embert alvás közben ért a szörnyű baleset

A műsorban elhangzott, hogy az utasok közül a legtöbben a hajnali indulás miatt aludtak az autóbuszon, így nem emlékeznek, hogy az ütközés pillanatában mi történt.

13 súlyos sérült volt

A magyar busz egy kamionnal ütközött össze a szlovák D2-es autópályán, a balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg.

Még nem jelentették ki, pontosan miért történt a baleset

A szlovák rendőrség még mindig nem tudja, hogy pontosan hogyan történt az ütközés. A tudósító beszámolója szerint az autópályán már zökkenőmentes a forgalom.

Volt olyan sérült, aki a kamion alá szorult

Szörnyű látvány fogadta a tűzoltókat. Az emberek nagy részét a busz ablakain keresztül próbálták kimenteni. A helyszíni információk szerint a teljesen szétroncsolódott busz elejéből kizuhanókat a kamion alul próbálták kimenteni.

A kamionos hibázhatott

Egybehangzó források szerint a kamionos a pihenőhelyről hajtott ki és figyelmetlen volt. Így a nagyobb, körülbelül 100 km/h-ás sebességgel érkező autóbusz elé hajtott, amely belerohant – de ezt nem erősítették meg. Katarína Križnová tűzoltósági szóvivő annyit mondott, hogy az utasok különböző mértékű sérüléseket szenvedtek.

Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Súlyos sérültjei is vannak a balesetnek, őket mentőhelikopter szállította kórházba. Michal Palkovic frissen kinevezett szlovák egészségügyi miniszter arról biztosított, hogy a szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar autóbusz minden sérültjét azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítik. „Mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az életüket. Rendkívül sajnálom a baleset áldozatát, részvétem a hozzátartozóinak” – nyilatkozta.

A Csehország felé vezető útszakaszon történt a baleset

A Ma7 szlovák portál információi szerint egy kamionnal ütközött az autóbusz a D2-es Csehország felé vezető szakaszán.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook