Egy anyára és 2 gyermekére támadt egy kutya Csepelen. A pitbull a rendőrökre is rátámadt, az egyik körzeti megbízott rálőtt az állatra.

Csütörtök délután egy édesanya hívta a mentőket, hogy Budapest 21. kerületében, az Almafa utcában őt, 16 éves lányát és 12 éves ismerősüket megtámadta és megharapta egy kutya.

Miután a mentők a helyszínre értek és megkezdték a sérültek ellátását, értesítették a rendőrséget, hogy az agresszív kutya a helyszínen van.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A rendőrök azonnal odasiettek, ahol a pitbull a rendőrökre is rátámadt; ekkor az egyik körzeti megbízott négy célzott lövést adott le az állatra. A pitbullt lövés érte, de elszaladt. Azóta már megtalálták a kutyát.

A kutyatámadásban a 12 éves kislány súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba vitték, míg a 32 éves nő és a 16 éves lánya könnyű sérüléseket szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást a kutya gazdája ellen.

A BudaPestkörnyeke.hu úgy tudja, a gazdának nemcsak ez az egy pitbullja van, valószínűleg egy kutyatenyésztőről lehet szó. A szomszédok és az arra közlekedők már tettek panaszt az agresszív állatok miatt. Állítólag a hatóság semmit nem tett.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás Facebook