Nehéz elképzelni mennyi az esélye annak, hogy egy madár okozza egy motoros halálát. Hódmezővásárhelyen most mégis ilyen katasztrófa történt

Szabályosan haladt a motoros

Egy fiatalember szabályosan közlekedett motorjával a 472-es főúton, Hódmezővásárhely közelében, amikor – valószínűleg megijedt – gólya hirtelen felszállt előtte. A férfi már nem tudta kikerülni, és nekicsapódott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A bukósisakja is leesett

A Bors információi szerint a fiatalember sisakja is lezuhant, eszméletét vesztette. A motorral elbukott és több tíz métert csúszott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy arra jár autós próbált életet menteni

Arra jött éppen egy autós is, aki talán észlelte a balesetet, de azt biztosan látta, hogy egy súlyosan sérült ember fekszik az aszfalton. Azonnal a segítségére sietett, de sajnos már nem tudta megmenteni az életét. A kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta.

Betonkerítésnek csapódott

„Lesodródott az úttestről és egy betonkerítésnek csapódott. A motorkerékpár vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.” – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Mindenki ismerte a környéken

A Bors szerint a hódmezővásárhelyi fiatal motorost, Dánielt szinte mindenki ismerte a környéken, motoros berkeken belül is ismert volt, több hasonló esemény szervezésében is részt vett.

Nem egy őrült motorosról volt szó

„Nem volt az a fajta, aki ész nélkül száguldozik a gépen. Ő figyelembe vette az időjárást, az útviszonyokat, és annak megfelelően hajtott. Imádott motorozni, de ésszel csinálta” – mesélte a lapnak az egyik ismerőse.

Ilyet nem lehet előre kiszámítani

Bármennyire is próbál az ember, főleg két keréken összpontosítani minden hibalehetőségre, ilyet egészen egyszerűen nem lehet kiszámítani.

Elkerülhetetlen volt a baleset

A szakértői vélemények is egyetértenek abban, hogy egész egyszerűen ilyen ütközésre nem lehet felkészülni, és ha bekövetkezik, akkor óriási szerencse kell a kivédéséhez.

A rendőrség is nyilatkozott az ügyben

Egyik ismerőse egy galambbal ütközött

„Egyszer kerültem már hasonló szituációba, csak egy galamb repült nekem. Valóságos becsapódásként éltem meg, pedig nem mentem gyorsan, az országúti megengedettnél kevesebbel hajtottam éppen. De így is leestem a motorról, csak annyi szerencsém volt, hogy én egy árokba borultam, és megúsztam kisebb sérülésekkel. De el tudom képzelni, hogy egy jóval nagyobb gólya milyen erővel csapódhat az embernek”

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció/MTI