Hidegvérrel ölt és Európa több országában dolgozott a magyar férfi. Bárkit fejbelőtt, ha úgy rendelték meg a megbízói. Dér Csaba délvidéki származású bérgyilkos azt mondta az elfogása után a zsaruknak, ő csak rendet akart tenni a világban. Nemrég Prágában fogták el, és a TEK hozta haza, ő volt a Pólus Center mögötti gyilkosság elkövetője is – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

Kettős személyiség

Az elfogásakor parókák, fegyverek hangtompítók kerültek elő. Az életvédelmis főrendőr a kihallgatása után azt mondta róla romantikus alkat, akinek furcsa kettő személyisége van.

Virágcsokros gyilkos

Szerette virágcsokrokkal meghódítani a barátnőjét, szerette a művészeteket, volt amikor egy spanyol bérgyilkosság után múzeumba ment, de kedvelte a színházat is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fejbe lőtte áldozatait

Kékfény című műsornak nyilatkozó rendőr azt is elmondta, hogy Dér Csaba másik személyisége a gátlástalan gyilkolásról szólt. Képes volt az utcán odalépni gyanútlan áldozatához, meghúzni a ravaszt és bejbe lőni. Erről több videós bizonyíték is van.

A Polus Centernél is gyilkolt

Dér Csaba úgy bukott le, hogy Magyarországon is gyilkolt. 2018 őszén egy építési vállalkozót gyilkolt meg a Pólus Center mögötti füves területen, az áldozatának holttestét a Szilas-patakba dobta. Az elhunyt férfit egy arra futó nő fedezte fel.

Hajszálnyomok

Amikor a rendőrök átkutatták az áldozat fehér Mercedes terepjáróját egy táskét és egy csomag drog-gyanús anyagot találtak. Később a drogról kiderült, hogy csak cukor, viszont a csomagolóanyagán és a táskában hajszálnyomokat fedeztek fel.

Egyezett több európai nyommal

DNS mintét vettek és feltöltötték az európai rendőrségi adatbázisba. Kiderült, hogy a minták azonosak egy spanyol és egy holland gyilkosságnál találtakkal.

Egyértelmű videós bizonyítékok

Ezt követően egyeztette a hatóságok és a hollandok átadták a videófelvételeket, amely alapján biztos volt a tettes kiléte. A felvételeket egyértelműen látszik, hogy Dér Csaba gyilkolt egy havas utcán, előtte pedig egy étterem teraszán.

Prágában fogták el

Dér Csabára végül egy prágai meló kapcsán a cseh rendőrök találtak rá, amikor a hotelszobájában letartóztatták fegyvereket és álcázáshoz használt parókákat találtak a férfinél. A bérgyilkost kiadták Magyarországnak, a Terrorelhárítási Központ munkatársai hozták Budapestre.

Dér Csaba haszszállításakor készült felvétel – Forrás: TEK

Furcsa dolgokat mondott

Kihallgatásakor arról beszélt, hogy ő csak azokat gyilkolta meg, akik problémát jelentette a barátai, ismerősei számára, amúgy pedig jót tett szerinte a világnak azzal, hogy gazembereket gyilkolt.

Korábban már ült, életfogytiglan várhat rá

Dér Csaba arról a délvidéki alig 7 ezer fős településről, Csantavérről származik, ahonnét az én ekesnő Dér Heni is. A férfit korábban Szerbiában is letartóztatták gyilkosságért, ott a szerb drogmaffia tagja volt. 2017-ben szabadult, de úgy tűnik nem tudott szabadulni a szokásaitól a gyilkolástól, várhatóan életfogytiglanit kaphat.

Kiemelt kép: D. Csaba, a Pólus Center mögött 2018 szeptemberében megölt építési vállalkozó gyilkosa, aki a helyszínen mondja el a nyomozóknak, hogyan történt a gyilkosság. Fotó: részlet a BRFK videójából