A pénzt általában 5-10 perc alatt megtalálja, bármilyen házba, lakásba bejut, a riasztó sem számít neki. Tudja, hol kell keresni a pénzt, mert az emberek nem dugják el. A magyarok 45%-a otthon tartja a pénzét. Interjú egy besurranó tolvajjal. A videó a cikkünk alján indítható el.

A 2018-ban elkövetett betöréses lopással, besurranással és zsebtolvajlással összesen 8,8 milliárd forintos kárt okoztak az elkövetők. A 444.hu munkatársa interjút készített egy besurranó tolvajnak mondott férfival. A videót a cikkünk alatt lehet megnézni, az alábbiakban összeírtuk az interjúban elhangzott legfontosabb megállapításokat.

Ha van információ arról, hogy egy lakásban pénzt tartanak, akkor mindegy, hogy ki mit csinál, abba a lakásba, házba be lehet jutni. Nem számít a zár típusa és a riasztó sem.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem kell annyira szétszedni egy házat, hogy megtaláld a pénzt. A legmeglepőbb, hogy mindig ott van a pénz, ahol az emberek tartják. Azt gondolnád, hogy elrejtik, de nem. Ott van az asztalfiókban, ha van olyan szekrény, ahol iratokat tart valaki, akkor biztosan ott lesz a pénz is. Akár 5-10 perc alatt meg lehet találni a lakásban lévő pénzt.

A rendőrség egyáltalán nem foglalkozik a betörésekkel. Ha valaki bejelentés tesz hozzájuk egy esetről, akkor kimennek, felveszik a teljesen felesleges adatokat, újlenyomatot keresnek, de úgysem találnak.

Nem olyan egyszerű megtalálni azt a lakást, ahová betörünk. Vagy kapunk infót, hogy hova érdemes, vagy feltérképezzük a lehetőségeket. De nem olyan egyszerűen működünk, hogy ahol nem világít a lámpa oda bemegyünk. Mindig van adrenalin bennem, mert ez egy akció.

Egyszer előfordult, hogy kijöttek a rendőrök és egy fára kellett felmásznunk, mert már nem volt idő elmenekülni. Egy órán át lapultam a fán és néztem, ahogy lent jönnek-mennek a rendőrök.

A besurranásból kényelmesen meg lehet élni, de meggazdagodni nem lehet belőle. Reálisan óriási összegeket nem lehet így keresni. Ha úgy nézzük, akkor ez egy olyan pénzszerzési forma, amely valamilyen izgalmat okoz.

Egyszer hozzám is betörtek, megnéztem, hogy hol, hogyan jöttek be. Én nem tartok otthon sok pénzt, 100 euró volt otthon, az is a hűtő tetején, úgyhogy azt mondtam: „na bumm” így nem is volt felfordulás, mert könnyen megtalálták a pénzt és leléptek. A videót alább lehet elindítani.

Kiemelt kép: részlet a videóból