Ma a világ második legnagyobb csapágygyártója egy olyan cég, ami immár több mint 100 éves. A szóban forgó vállalatot az előző évszázad elején, egész pontosan 1916-ban alapította két japán cég. Ma már több milliárd dolláros piaci részesedéssel és 17.000 alkalmazottal rendelkeznek. A minőséget képviselik, és immár Európában is megvetették a lábukat. Hogy kikről is van szó? Nézzük!

Az NSK csapágy története és jelene

Az NSK csapágy története 1916-ban kezdődik Japánban. Ekkor alapították ugyanis a gyárat, méghozzá a Nippon és a Seiko K.K. nevű cégek. Innen az NSK név is.

Ma már egy világszerte ismert, igazi multinacionális vállalattá nőtte ki magát a cég. A világ második legnagyobb csapágygyártójaként tekinthetünk rájuk.

Európába az 1990-es évek elején tették be a lábukat. Ekkor az évszázados múlttal rendelkező angliai gyártót, az RHP-t vásárolták meg. Ezt követően már a kontinens gyártósorain készült termékekkel tudták ellátni Európát. Ma már egy tucat gyártóüzemmel rendelkeznek Európa-szerte. Van egységük az Egyesült Királyságban, Németországban, Lengyelországban és Olaszországban is.

Filozófiájuk át van itatva a minőséggel. Épp ezért nem is terjeszkednek olyan területeken (pl. Ázsiában), ahol más, alacsonyabb minőségben gyártó cégek igen. Minden esetben előbbre való náluk a minőség a mennyiséggel szemben.

A minőség az első

Precizitás és szorgalom: ez a kettő jellemzi a japánokat. De technológiai fejlettségben is az élen járnak. Ez épp úgy igaz a csapágygyártás területén is. Egyértelműen a világ legjobbjai közé tartoznak az NSK termékei. Ennek is köszönhető, hogy például piacvezető szerepet is be tudnak tölteni, méghozzá az egysoros mélyhornyú golyóscsapágyak területén. 

A minőséget olyannyira komolyan veszik, hogy semmiképp sem feledkeznek meg a folyamatos innovációról. Figyelik a vásárlói visszajelzéseket is, hogy ezek alapján is lássák, miben kell még fejlődniük. Az újdonságok az Európai Fejlesztési Központban készülnek, ahol figyelembe veszik a megbízhatóságot és az energiahatékonyságot is. De a már meglévő termékeik esetében is folyamatos a minőségellenőrzés.

Nyilván ennek a hozzáállásnak is köszönhetően számos nagy ügyfelük van. Az autóiparból rögtön ott a Ford, a General Motors vagy épp a Mercedes, Volkswagen, Toyota, de a Suzukinak is beszállítanak. Az elektronikai vonalon ügyfeleik között tudhatják az IBM-et, a Panasonicot, a Philipset és a Zanussit is. Mindezt természetesen köszönhetik a magas minőségnek, de mellette a megfizethető áraknak is.

Az NSK termékei számos helyen bevethetőek

A gördülőcsapágyak kerámiagolyós kivitelben is elérhetőek náluk, melyek akár 1500 Celsius-fokban is helytállnak. De a kínálatuk nem csak egy termékre és annak változataira terjed ki. Az NSK gyárt lineáris mozgórendszereket, csapágyházegységeket, golyósorsókat, tengelymotorokat, indítószerkezeteket és még ipari robotokat is.

Ha minőséget szeretnénk megfizethető áron, akkor nem kérdés, érdemes az NSK termékek közül választanunk!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!