Óriási veszteség ért egy 13. kerületi házaspárt és két kislányukat. Amíg nem voltak otthon, az idős kutyájukat valaki kidobta harmadik emeleti lakásuk ablakán. A gazdik egy Facebook-csoportból értesültek arról, hogy a kutya élettelenül fekszik a társasház ablaka alatt. A család úgy döntött, megemlékezést tart az ebnek, ezzel is felhívva a figyelmet az állatok elleni erőszakra. Az esemény kis híján botrányba fulladt.

Három emeletet zuhant a kutya

A BudaPestkörnyéke.hu írt róla a napokban, hogy a 13. kerületben egy társasház ablakából kiesett egy kiskutya 12 méter magasról. A háziállat nem élte túl az esést. A kis Maya gazdája biztos benne, hogy valaki szándékosan dobta ki az ablakon.  Nem volt zárva a lakás ajtaja. Az eset a múlt kedden történt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem vitte magával a lakáskulcsot

Maya gazdája, Fatime fél hat előtt munkába indult, majd a villamoson észlelte, hogy a lakáskulcsát nem vitte magával. A lépcsőház zárható, a környék pedig biztonságos, így a nő szólt a férjének, hogy ne zárja be a lakásajtót, amikor elmegy, így délben kulcs nélkül is haza fog tudni menni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szándékosan dobhatták ki

A szúnyogháló sértetlen volt, az eb valahogy mégis kizuhant. Emiatt Maya gazdája biztos abban, hogy valaki bement a lakásba, amíg senki sem volt otthon, csak a kutya, és a szerencsétlenül járt négylábút szándékosan kidobta az ablakon. Ehhez fel kellett valakinek húzni a szúnyoghálót, csak úgy dobhatta ki a kutyát, majd ezt követően mindent úgy hagyott, ahogy eredetileg volt.

Fatime gyermekeit sokkolta Maya halála

A családnak van két gyermeke is, egy négy és egy hat esztendős kislány. Minden éjjel Mayával együtt aludtak. A gyermekeket sokkolta a kutya elvesztése.

Zavarta a szomszédokat a kutya ugatása

Maya egy kistermetű bischon-havanese volt, az ugatása mégis zavarta a szomszédokat. Korábban a családot meg is fenyegették, hogy fel fogják őket jelenteni az eb lármázása miatt. Bár kézzelfogható bizonyíték még nincs, Fatime minden kétséget kizáróan biztos benne, hogy a kiskutya különös kegyetlenség áldozata lett.

Fatime üzent a lakóknak

A családanya egy üzenetet tett ki a társasház lépcsőházába. Ebben azt írta, biztosan tudják, hogy a kutya gyilkosa abban az épületben lakik. „Egy családtagot vesztettünk el és vett el tőlünk! Ilyen embernek nincs helye egy lakóközösségben! Ha valaki látott, hallott valamit, kérem, jelezze” – áll az üzenetben.

Megemlékezést tartottak

A család úgy döntött, megemlékezést tart az ebnek, ezzel is felhívva a figyelmet az állatok elleni erőszakra. „Itt gyilkosság történt” – hirdette egy felirat Maya halálának helyszínén. Csaknem ötvenen vettek részt az eseményen gyerekeikkel és kutyáikkal. A csendes gyertyagyújtást több mint 20 kutya hangos ugatása és nyüszítése váltotta fel, a dühös gazdik így próbáltak üzenni a vélhetően a házban élő állatkínzónak.

„Ez hangulatkeltés”

„Ezúton is részvétemet küldöm, akármi is történt a kiskutyával. Én is itt lakom az egyik szomszédos lépcsőházban. Az, hogy csendes gyertyagyújtásnak meghirdetett esemény végül azzal teljen, hogy negyven percig, mint az 50 kutyát ugattatják, hogy is mondjam, több mint hangulatkeltő. Az én kutyám idefent remegett, a két 3 év alatti gyerekem szintén meg volt ijedve” – részletezte az egyik helyi lakos. 

A rendőrök is gyertyát gyújtottak

A rendőrség is kint volt az eseményen, és ők is megemlékeztek a kutyusról, gyertyát is gyújtottak, tehát hallották az ugatást, de mégsem szóltak, mert tisztában voltak vele, hogy ez is Maya emlékének tiszteletére történik. 

Fenyegetettség

„Úgy tudom, hogy az ügyön még dolgozik a rendőrség. Jelen pillanatban egy egész lépcsőháznyi ember fenyegetve érzi magát a fenyegető kommentek miatt, amit a vélt elkövetőnek címeznek.” – panaszkodott egy lakó a Metropolnak.

A rendőrség már nyomoz az ügyben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság állatkínzás miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított. Az ablakkeretről már DNS-mintát is vettek a nyomozók. Az ebet már eltemették Fatime szüleinek házánál, ám az állatvédők javaslatára a négylábú kihantolásra került, majd átadták a szakembereknek, akik felboncolják. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció