Hétfő délelőtt a Keleti pályaudvarnál egy csuklós BKV buszba csapódott egy Dacia. Az idős sofőr vásárlásból indult hazafelé és nem vette észre a meglehetősen nagy buszt. A bácsi hozzátartózói a helyszínelésnél elmondták: epilepsziás az öregúr.

A Keletinél történt a baleset

A 7. kerületben a Baross téren, a Keleti pályaudvar előtt egy idősebb úr a Dacia Dusterrel éppen a bevásárlásból autózott hazafelé hétfő délelőtt, amikor a felüljáró utáni szakaszon a Thököly út elején lévő buszmegállóhoz kezdett közelíteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csúnyán felgyűrődött a Dacia orra

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Buszsávban autózott

A buszmegálló az autós forgalomtól záróvonallal elválasztott terület, csak a tömegközlekedési járatok hajthatnak a külső sávban, a többi jármű a belső sávban közlekedhet, de a sofőrt valamilyen oknál fogva ez a tény nem hatotta meg.

Eltűnt a Dacia elejének egy része

Nem vette észre a buszt

Nyugodt lélekkel továbbment a külső sávban és fékezés nélkül a megállóban álló 133E csuklós Mercedes Citaro típusú busz hátuljába csapódott. A nagy erejű ütközés a buszt előrébb tolta, néhány utas el is esett a fedélzeten, szerencsére egyikük sem sérült meg.

A busz hátsó része kicsit nyomódott csak be

Kirobbantak a légzsákok

A Daciaban az első légzsákok a becsapódás hatására azonnal kirobbantak, az autó vezetője emiatt nem szenvedett súlyos sérülést, de a mentők a Manninger Jenő Országos Baleseti Intézetbe szállították további kivizsgálásra.

A mentők is kivonultak

Epilepsziás a férfi

Az úr a helyszínre érkező családtagjának elmondása szerint egyébként epilepsziás, de ő a karambolt követően nem hivatkozott semmiféle rohamra, tehát ez nem játszott szerepet a balesetben. Műszaki hibát sem említett, valószínűleg csak elbambult vagy elbóbiskolt egy pillanatra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszínelés

Fékezés nélkül

A BudaPestkörnyéke.hu információi szerint a térfigyelő kamerák felvételein jól látszik, hogy a Dacia fékezés nélkül hajtott a busznak.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/Gombkötő Krisztián