Pontosan egy éve hunyt el Venczel Vera. A közkedvelt színésznő hosszú, súlyos betegség után halt meg. Özvegye, Czapp György azóta sem képes továbblépni felesége elvesztésén. Emléke előtt adózva, egy oltárt alakított ki közös otthonukban. Itt őrzi Vera hamvait.

Sajátjaként szerette férje lányát

A Jászai Mari-díjas színésznőnek nem adatott meg életében, hogy gyermeke szülessen, ám a férje lányát, Forgó Bettit a sajátjaként szerette. Bár rengeteget dolgozott, fogadott lányára mindig tudott időt szánni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Idilli kapcsolatban

„Apámmal csaknem ötven évig voltak házasok, és addig az én életem részese is volt. Idilli volt a kapcsolatunk, nagyon szerettük egymást, második édesanyámként tekintettem rá – mondta a Blikknek Betti.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A munka volt az első

Az Egri csillagok szeretett szereplője, az ország Vicuskája 75 éves korában halt meg. Nagyon sokat dolgozott, imádta a szakmáját. Mindent feláldozott a munkáért, hozzátartozóira azonban mindig szakított időt.

Az unokát is imádta

Venczel Vera férje unokáját is sajátjaként imádta. Rengeteget mesélt neki a színházról, bevitte a próbákra, mert őt már akkor is nagyon érdekelte ez a világ.

Egyedül maradt

A Rimaszombaton született, 78 esztendős, elismert grafikus, formatervező 1998-ban Ferenczy Noémi-díjat kapott. Évekig tanított az Iparművészeti Főiskolán, egyedül maradt. 

Nem tudta feldolgozni a történteket

Lánya elmondása szerint Czapp György nem még tudta feldolgozni, hogy elvesztette a feleségét. Folyamatosan róla beszél, és az emlékeihez menekül. 

Elajándékozott holmik

„Próbáljuk őt kimozdítani, sokat látogatjuk, naponta felhívjuk, de csak ideig-óráig sikerül vele feledtetni a gyászt. Ahhoz már volt ereje, hogy elpakolja Vera holmijait: van, amit megtartott, de sok mindent el is ajándékozott, a színházi ereklyéit pedig az unokájuknak adta” – mondta a grafikus lánya.

Otthon őrzi a hamvakat

A felesége hamvaitól azonban képtelen elszakadni, a mai napig otthonában őrzi felesége földi maradványait. Nem volt hivatalos temetés, sem búcsúztató. A férj a lakásban egy kis oltárt alakított ki, ott őrzi az urnát. 

Végső nyugalom

„Azt gondolom, meg akarja várni, míg ő is elmegy, és akkor egyszerre helyezzük őket végső nyugalomra. Két, egymás melletti urna sírhelyet már korábban kiváltottak maguknak – mondta a lány. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.