Szörnyű napot könyvelhet el a MÁV. Pénteken 3 embert gázolt el a vonat Budapesten és környékén. Az egyik gázolásnál, a közösségi oldalon, egy szemtanú borzasztó látványról számolt be.

Gázolt a vonat

„Kőbánya-Kispest és Pestszentlőrinc között baleseti helyszínelés miatt pénteken az estig órákig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért a ceglédi vonalon 20-40 perces késésekre, kimaradó, illetve rövidebb útvonalon közlekedő járatokra is lehet számítani” – írta péntek délután a MÁV. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Borzalmas, amit az utasok láttak

A feljebb említett vonalon egy embert gázolt el a vonat. Az utasok hozzászólásából kiderült, hogy súlyos baleset történt: „Az S50-es vonat vezetője igazán bemondhatta volna, hogy senki ne nézzen ki a bal ablakon, mert egy fél mellkas egy karral és egy láb van a mellettünk lévő sínen! Köszi ezt az élményt!” – írta az egyik vonaton ülő a MÁV közösségi oldalán.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szemeretelepnél is gázolt a vonat

Szintén pénteken, a Nyugati pályaudvarról 10:20-kor Debrecenen, Nyíregyházán, Miskolcon át a Keleti pályaudvarra elindult Tokaj InterCity (IC 654) Szemeretelep megállóhelynél elgázolt egy embert. Utasait átszállítják a következő, Debrecenbe tartó Cívis InterRégióra (6092) – írta a MÁV.

90 percet késett  a vonat

A balesetben érintett Tokaj InterCity (654) menetrendje szerint, de ahhoz képest várhatóan 90 perces késéssel Szolnoktól mentesítő vonat (1654) közlekedett.

Egy vágányon jártak a vonatok

A helyszínelés ideje alatt Pestszentlőrinc és Vecsés között csak egy vágányon közlekedtek a vonatokok, ezért a ceglédi vonalon 15-30 perces késésekre, kimaradó, illetve rövidebb útvonalon közlekedő járatokra is lehet számítani.

Újabb gázolás

A Nyugati pályaudvarról Veresegyház érintésével Vácra 19:34-kor elindult G71-es vonat (2548) Fótnál elgázolt egy embert. Emiatt Rákospalota-Újpest és Fót között nem közlekedhetnek a vonatok. Az arra utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Forgalmi változások
  • S71-es és G71-es vonatok csak Fót és Vác között közlekednek, pótlóbuszok közlekednek Rákospalota-Újpest és Fót között
  • a Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest között az S70-es, G70-es és Z70-es vonatokkal utazhatnak, utóbbiak Rákosrendezőn, Istvántelken és Rákospalota-Újpesten is megállnak.

Kiemelt kép: illusztráció