Egy férfi mászott fel a híd pillérjére, a mentés idejére a rendőrök a hídon két forgalmi sávot lezártak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába május 12-én 7 óra 20 perckor érkezett bejelentés, hogy egy férfi felmászott az Erzsébet híd budai hídfőjénél az híd pillérjére.

A mentés idejére a rendőrök a Pestről Buda irányába vezető oldalon két forgalmi sávot lezártak, a forgalom egy sávon halad, torlódásra kell számítani. ​

FRISSÍTÉS:10:45-kor a Katasztrófavédelem munaktársai lehozták a férfit, újraindult a közlekedés a hídon.

Az Erzsébet híd magassága 48 méter, szélessége 27.5, a hossza pedig 380 méter. A 6300 tonnás acélhíd 29 darab, egyenként 90 tonnás hídtagból áll, ezt a terhet alig több mint ezertonnányi kábel tartja.

A villamosok is jártak egykor a hídon, de a járművek dinamikus hatása miatt a híd lemezei elkezdtek repedezni, főleg emiatt szüntették meg a villamosforgalmat rajta a 2-es metró elkészülte után.

Egy 17 éves lányt a Dunából mentettek ki tegnap

Nem sokkal ezelőtt írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy a Dunából mentettek ki egy 17 éves lányt. Margitszigeten járőröző rendőrök egyike amikor észrevette a folyóban sodródó fiatalt, beúszott érte és partra húzta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai május 11-én délelőtt mentettek ki egy fiatal lányt, aki kajakedzésen hajójával beborult a Dunába.

Két rendőr, Gyöngyösi Veress Anett és Mátrai György járőrszolgálatot látott el a Margitszigeten, amikor az erős sodrású Dunában észrevették a lányt, aki a csónakjába kapaszkodott, és segítségért kiáltott.

Mátrai György az egyenruháját levette, és a parttól 30-35 méterre sodródó lány segítségére úszott, és a hajóval együtt a partra húzta a lányt, aki nagyon kihűlt.

Ezután azonnal beültették a szolgálati autóba, és a BRFK 13. kerületi Rendőrkapitányságra vitték, ahol meleg ruhát és teát is kapott, majd a rendőrök értesítették a lány szüleit.

Kiemelt kép: Erzsébet híd