Holttestet találtak a pilisszentiváni erdőben. A helyszínt nagyon nehezen tudták megközelíteni az önkéntes tűzoltók, végül a speciális mentők segítségével hozták le a holttestet.

Május 8-án, pénteken, 22 óra után kapták a jelzést a helyi önkéntes tűzoltók, miszerint egy holttest lehozatalában kérnek segítséget a mentők és a rendőrök Pilisszentivánon, a Zsíros-hegyen.

A fővárosi hírközpont a Pilisszentiván ÖTE 1-est, valamint a III. kerület 2-es fecskendőjét riasztotta a helyszínre – tájékoztat a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület. A találkozási pont a Zsíros-hegyi dűlő utolsó, gépjárművel megközelíthető részén volt.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

A rendőrök és mentősök a rendelkezésre álló információk alapján elkezdtek felmenni az erdőbe, ám hosszas keresgélés után nem találták a testet.

“Visszajelzésünk alapján, miszerint a holttest az erdőben, gyalogosan is nehezen megközelíthető helyen van, és hogy egyelőre nem sikerült fellelni a holttestet, a Pest Megyei Kutató-Mentők, valamint a II. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság kereső kutyás szolgálata is a helyszínre lett riasztva” – írják a szentiváni tűzoltók közleményében.

A bejelentő telefonadatait feldolgozva sikerült egy GPS koordinátát szerezni, mely alapján megkezdődhetett a keresés. Rendőrök, polgárőrök, speciális mentők és tűzoltók indultak a meredek, sarjas erdőben a holttest felkutatására.

40 perc kutatás után, a GPS koordináták alapján megtalálták végül a holttestet. A férfi önkezével végzett magával.  A megfelelő óvintézkedések mellett a férfit mentőhordágyra helyezték, majd váltva hozták le a nehéz erdei terepen a gyülekezési pontig.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat