Pontos, de hideg és büdös a helyi járat. Így is lehetne értelmezni a polgármester szemléjének eredményét. Sokan meglepődtek, hogy a város vezetőjével utaznak Gyömrőn, azon pedig különösen elcsodálkoztak az utasok, hogy szinte mindenkihez odament és beszélgeti kezdett vele. Mezey Attila fejleszteni szeretné a helyi buszjáratot és úgy döntött, a legilletékesebbeket kérdezi meg az ügyről.

A polgármester azt írta a Facebook oldalán, hogy „Gyakran merülnek fel kérdések a helyi busz közlekedésével kapcsolatban. Mivel a legjobb információszerzési lehetőség szerintem a személyes tapasztalat, ezért tegnap délután és ma hajnalban többször körbebuszoztam a várost.”

Mint írja: „Sokan meglepődtek, hogy utasként látnak a buszon. Szerencsére a gyömrői utasok nagyon kedvesek voltak és nem vették tolakodásnak, hogy sok mindenkit megkérdeztem, milyen véleménye van a helyi buszról.”

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

A város vezetőjének  az volt a célja, hogy felmérje, hogyan tudnánk javítani a szolgáltatáson. Ehhez szeretett volna képbe kerülni és minél több véleményt, tapasztalatot begyűjteni. Főleg azoktól akik naponta utaznak a helyi busszal.

Hideg van a buszon

A polgármester meglepően őszintén leírta a negatív tapasztalatait is. Szerinte kifejezetten hideg van a buszon, igaz ez pár napon belül megoldódik, mert – mint írja – az üzemeltető cég vezetője elmondta, hogy jövő héten már lesz kiegészítő fűtés.

A pontossággal nincs gond

„Szinte egyöntetű vélemény volt, hogy a pontossággal nincs gond. Erre szinte senki nem panaszkodott, pedig mindenkitől megkérdeztem. A kisebb csúszásokat tolerálhatónak nevezték. A korábbi elindulásra is csak egy panasz volt a Pataki lakótelepről.” – írja Mezey Attila.

Megvárja a pesti vonatot

A legtöbb kérés arra irányult, hogy ha csak néhány percet késik a pesti vonat, akkor megvárhatná a busz. A többség három-öt percben javasolta ezt a bevárási időt meghatározni. A polgármester meg is beszélte a buszvezetővel, hogy erre jó megoldás lenne egy olyan mobil, amin követhető a vonatok késése és ha mondjuk egy percre van az állomástól, akkor megvárhatná a busz.

Táblák és hétvégi járatok kellenek

„Amint tapasztaltam, sajnos nagyon sok helyről hiányoznak a menetrendi táblák. Ezeket mielőbb pótolni kell. Akkor is, ha megrongálják őket. Többen kérték a szombat és vasárnap délutáni járatok elindítását, a Petőfi telepre menő járatok sűrítését, a délelőtti nyugdíjas járatot az idősek falvához és még néhány módosítást, amit feljegyeztem.” – írja a polgármester.

Kissé büdös van a buszon

„Volt olyan kérés is, hogy legyen illatosító a buszon. Szerintem nem rossz ötlet, ha kellemesebbé teszi az utazás komfortját. Tapasztalatom szerint sem tegnap délután, sem ma hajnalban vagy reggel nem volt zsúfolt egyik járat sem, bár ez naponta változhat. Volt aki mondta, hogy néha kicsi a busz.” – teszi hozzá Mezey Attila

A terepszemléző polgármester végül azzal fejezi be a posztját, hogy : ”Az utasok többsége összességében meg volt elégedve a szolgáltatással bár tudjuk, hogy semmi sem hibátlan. Többen fogalmaztak úgy, hogy örülnek, hogy van helyi busz, mert sok településen nincs.

Az is kiderült számomra, hogy nem sokat halogathatjuk egy párhuzamos járat elindítását. Hiszen a járatsűrítésre vonatkozó kéréseket ez a mostani egy jármű nem tudja teljesíteni. Városunk lakosságszámának növekedése magával vonja a tömegközlekedés bővítésének szükségszerűségét is. Megítélésem szerint pénzügyileg és járműparkban is fel kell készülni arra, hogy jövő év második felétől elinduljon a második busz. Ezzel a megoldással lehet lényegesen sűrűbb és az igényekhez igazodó menetrendi struktúrát kialakítani. Ebben az esetben minden órában mehet majd busz a város mindkét végállomására. Ez most csak két óránként lehetséges.”

A gyömrői polgármester meglehetősen sokat és lelkesen írt a posztban, ebből arra következtetünk, hogy tetszett neki a buszozós terepszemle. Ha nem is utazik rendszeresen az egyetlen helyi járaton, biztosan lesz még hasonló szemléje. Csak nehogy úgy járjanak a gyömrőiek, hogy a polgármester egyszer csak álruhát ölt. Ez nem lenne példa nélküli eset a történelmünkben, hiszen egy Mátyás nevű vezető csinált már ilyent.

Kiemelt kép: Helyi járat Gyömrőn/BudaPestkörnyéke.hu és Facebook/Mezey Attila