Mindenféle előzmény nélkül lángokba borult és percek alatt leégett egy csomagszállító furgon Békásmegyeren. A balesetet sokan látták, de csak kevesen segítettek a bajba jutott fiatalembernek. „Én voltam a sofőr. Köszönöm mindenkinek, aki segített!” – írta később közösségi oldalán a férfi, aki könnyebb sérülésekkel megúszta az ijesztő esetet.

Hirtelen történt minden

Rövid idő alatt egészen durva események játszódtak le péntek 13-án Békásmegyeren. Egy csomagszállító furgon műszerfala gyulladt ki, pár másodperccel később pedig már lángolt szinte az egész autó. A sofőr és egy önkéntes segítő mentette a menthetőt a tűzoltók kiérkezéséig. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

„Örülök, hogy épségben megúsztad”

„Örülök, hogy épségben megúsztad, pont akkor mentem el melletted kocsival mikor kiugrottál a járműből telefonáltam a tűzoltóknak” – írta egy hozzászóló. „Elektromos hiba lehetett, mert először a duda kezdett el szólni, és füstölt a műszerfal. A sofőr próbálta oltani, sajnos nem sok sikerrel” – tette hozzá egy másik kommentelő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem segítettek, csak videóztak

„Az elejétől a végéig ott voltam és ma az emberi faj ismét megmutatta mennyire önző és rosszindulatú. 11:54-kor mikor hívtam a segélyhívót, addig egyetlen egy bejelentés sem érkezett a csomagszállító autóról, hogy lángokban áll. De több mint 10 katasztrófa turistának a kezében volt a telefonja és tudott videózni. A hívás után 7 perccel kiérkeztek a tűzoltók. Egyetlen FÉRFI állt oda a futárnak segíteni a lángoló autóból kidobálni a csomagokat. A futár kis poroltóval próbálta sokáig oltani az erősen füstölő motorteret a vezető térből. Amikor a csomagokat dobálta már a fél autó lángolt!” – számolt be a történtekről egy szemtanú.

Nyolc perc alatt leégett alatta a kocsi

„Nem vagyok babonás (péntek 13.)!!! Egy halk pukkanás, égés szag és már lángolt is a műszerfal. Poroltó, víz, kabáttal csapkodás gyakorlatilag fölösleges. Köszönöm mindenkinek, aki megállt segíteni, miután 8 perc alatt leégett alattam a kocsi. Az idegen úrnak, aki egy második poroltót hozott, aztán elment, még megköszönni sem tudtam neki, a Praxis Lab dolgozóinak, akik felajánlották hogy pihenjek meg náluk, a Tüzép dolgozóinak, akik hoztak innivalót és kávéval kínáltak. Kollégáimnak és a világbajnok főnökeimnek, akik rögtön intézkedtek, a tűzoltóknak, mentőknek és a rendőröknek, akik rutinosan végezték a számomra nem éppen mindennapos esemény részleteit” – osztotta meg gondolatait a sofőr a közösségi oldalán.

Hátul rugdosta ki a dobozokat

„Jól vagyok, néhány rám fröccsent műanyag miatti hólyag van a kezemen és egy félig megsemmisült munkaruha lett a vége. Majdnem minden csomagot sikerült megmentenem a raktérből, amig elől égett a kocsi. én hátul rugdostam ki a dobozokat, hátha valamelyik robbanékony, meg valaki biztos várja is őket…” – fűzte hozzá.

Pillanatok alatt történt meg a baj

Messziről is látták a lángoló furgont

A lángok martalékává vált a csomagszállító

Ez maradt belőle

Az anyagi kár jelentős

A harmadik születésnapja

„Január 13., immár a harmadik születésnapom, mert 11 éve, december 28-án is volt egy hasonló eset. Nem a kedvencem ez a téli időszak….” – zárta gondolatait a férfi a történtek után. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: a lángoló furgon. Fotók: Facebook.