„Egy három hónapos baba van a kezemben, és nem vesz levegőt” – mondja a sokkos állapotban lévő anya azon a hangfelvételen, amit az Országos Mentőszolgálat osztott meg. A remegő hangú nő minden erejét összeszedte, hogy a mentésirányító instrukcióit követve, megmenthesse a gyermekét.

Nem lélegzett a csecsemő

„Egy három hónapos baba van a kezemben és nem vesz levegőt és fehér”– tárcsázta elcsukló hangon egy Pest vármegyei édesanya a napokban a segélyhívót, nem sokkal azután, hogy észlelte, gyermeke nem reagál semmire.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Mentőhelikoptert is riasztottak

Beszélgetésükről a mentőszolgálat hétfőn megható felvételt tett közzé, bejegyzésükben pedig leírták, munkatársuk azonnal mentőt és mentőhelikoptert riasztott a helyszínre, majd a kétségbeesett anyukával azonnal megvizsgáltatta a kicsit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felismerte a bajt

„Bajtársunk azonnal felismerte a helyzet súlyosságát, és magabiztosan, végig nyugodtan és empatikusan instruálta a bejelentőt az újraélesztésre” – írta közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Megkezdte az újraélesztést

„Adott egy pici hangot, de nem mozog semmit, száját sem mozgatja, ha a szempillájára fújok, akkor sem. És lila a kis kezecskéje is” – mondta könnyeivel küszködve az édesanya, aki segítséggel megkezdte a csecsemő újraélesztését. 

Életjeleket adott

A mentésirányító utasításai alapján elvégzett befújások után a nő életjeleket fedezett fel a kicsin, az életmentés folytatásával pedig elmondta, a színe is elkezdett visszatérni.

Perceken belül a helyszínen voltak

A mentők alig négy perccel a bejelentés után értek a helyszínre, és folytatták az ellátást. A gyereket végül az időben elkezdett segítségnyújtásnak köszönhetően stabil állapotban szállították kórházba munkatársaik.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció