A hivatalos nyilvántartások szerint ugyanis a férfi abban a házban élt – ám a valóságban kicsit odébb. Mindezt persze nem tudták a rendőrök, akik így egy ártatlan családra hozták rá az ijedtséget – persze akaratukon kívül.

A jegyző sem segített

„Valamit elrontottak annak idején, mert a népesség-nyilvántartóban az szerepel, hogy az én házamban, az én címemen lakik. Így az összes szolgáltatótól és más helyekről is a postaládámba dobják be a leveleit. Próbáltam ezen változtatni, beszéltem a jegyzővel is, de egyelőre nem történt semmi változás”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrök is ide szálltak ki

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hidasnémetiben élő N. Erzsébetnek alighanem sokáig csak bosszúságot jelentett mindez. Ám a svájci farkas lelövésével összefüggésbe hozható N. Róbert már nem ott él – ezt azonban a hatóságok nem tudták, így ott akartak rajtaütni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Váratlan dörömbölés

„Ránk törtek a kommandósok a lelőtt farkas miatt. Húsvétkor, szombat este az egész családdal éppen vacsorázni készültünk, itt volt a lányom, a vejem és a hétéves kisunokám is, amikor hirtelen elkezdtek dörömbölni az ajtón, hogy itt a rendőrség, azonnal nyissuk ki” – mesélte az asszony a Blikknek nyilatkozva.

Eligazította őket

Mint mondta, teljesen megdöbbentek. Aztán mutattak egy igazolványt, amit a sötétben nem is láttunk, de megtudtuk, hogy Gyurit akarták itt elkapni. Aztán persze, felvilágosítottam őket, hogy téves a házszám – tette hozzá. Azt azonban nem hiszi, hogy a férfit csupán kihallgatni szerették volna, ugyanis valósággal megszállták a házat az egyenruhások.

Létrával másztak át a kerítésen

A vicces, hogy a rendőrök megkértek, engedjem ki őket, mivel a kinti kapu be volt zárva. Kiderült, hogy egy létrát támasztottak oda, azon ugráltak be a kommandósok. A házunk előtt öt-hat autó parkolt, még gépfegyver is volt náluk -idézte fel, majd megjegyezte, utána jó sokat mérgelődtek az eseten. Később aztán felmentek a férfi házához is, majd másnap még egyszer felkeresték.

Farkasölőként emlegetik

A lap úgy tudja, az erdőgazdálkodás mellett a méhészettel is foglalkozó férfi a kaptárjait is ottani házánál tárolja. N. György az elmúlt években a közeli erdőséget felvásárolta, illetve rendszeresen vadászott is a környéken. Azonban a történteket követően valóságos közellenséggé vált: sokan halálosan fenyegetik, a közösségi médiában csak farkasölőként emlegetik.

Volt házkutatás is

Noha még gyanúsítottként sem hallgatták ki, ennek ellenére sokan kész tényként kezelik, hogy ő végzett az állattal. A hatóságok természetkárosítás bűntette miatt indítottak eljárást. Házkutatást is tartottak nála, s több, a bűncselekményre utaló bizonyítékot foglaltak le.

Hitetlenkedve állnak a történtek előtt

Akad olyan helybéli is, aki azt mondta, nagyon kedves, segítőkész embernek ismerte meg a férfit, s nem tudja elképzelni róla, hogy kivégezte volna a farkast. Valamelyik nap még beszélgettem is vele arról, hogy lehet-e majd fát szedni az erdejéből – elevenítette fel minapi párbeszédüket. Mint mondta, két idős ember lakott abban a házban, amelyet megvásárolt N. György.

Nem nyilatkozott

A Blikknek sikerült elérnie annak a közeli vadásztársaságnak is az elnökét, amelynek tagja a férfi. Ő azonban nem kívánt nyilatkozni, mondván, hivatalos rendőrségi vizsgálat van folyamatban. Egyik vadásztársa azonban meglepődött, hogy Gyuri belekeveredett ebbe az ügybe.

Megviselte a botrány

Nemrég beszéltem vele, de csak arról érdeklődtem, hogyan érzi magát, az ügy részleteiről nem kérdeztem. Maga alatt van szerencsétlen, azt felelte, nagyon megviseli a kirobbant botrány, kellemetlenül érzi magát – fogalmazott ismerőse. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön a lelőtt svájci farkas látható, forrás: Facebook)