Elborult az agya annak a Mitsubishit vezető férfinek, aki bepöccent azon, hogy az előtte haladó Hondában ülő két egyetemista lány nem engedi őt maguk elé. Ebből lett a balhé. Mit tehetünk ha ránk száll egy őrült az úton?

A rendelkezésre álló adatok szerint 2019. szeptember 26-án kora este Budapesten a VII. kerületi Erzsébet körúton két fiatal lány egy Hondával araszolt a forgalomban, amikor egy Mitsubishi hirtelen eléjük vágott és keresztebe megállt előttük.

Az autót vezető férfi átkiabált a két nőhöz és megfenyegette őket. A sofőr azt akarta elérni, hogy beengedjék a sorba. Miután ez nem történt meg a Mitsubishi sofőrje méterekkel odébb a dugóban a Honda mellé állt, kiszállt, feltépte a másik gépkocsi ajtaját és egyszer fejbe rúgta az anyósülésen utazó egyetemista lányt, majd elhajtott. A fiatal nő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök perceken belül a helyszínre értek, azonosították a Mitsubishi sofőrjét, és keresték. A férfi végül másnap 11 órakor feladta magát a VII. kerületi Rendőrkapitányságon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 45 éves budapesti R. Zsolt ellen. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​

Nem ez az első eset, hogy türelmetlenséggel és arroganciával találkozhatunk az utakon. Nemrég arról írtunk, hogy egy buszos egy biciklist szívatott, mert idegesítette hogy a buszsávban bringázik, de az is előfordult, hogy teleszkópos bottal verték egymást az autósok egy nézeteltérés miatt.

Mit tegyünk, ha ilyen helyzetbe kerülünk?

A legfontosabb, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe. Amikor látjuk, hogy valaki türelmetlenül, agresszíven vezet inkább engedjük el. Az őrültek nem csak másokra, magukra is veszélyesek. Hagyjuk tehát elmenni.

Ha akaratunkon kívül mégis bekeveredünk egy ilyen konfliktusba azonnal zárjuk le az autó ajtóit és dudáljunk, így felhívjuk magunkra a többi közlekedő figyelmét. Ha az őrült nem tágít azonnal tárcsázzuk a 112-őt, hogy mielőbb megérkezzenek a rendőrök, és elkaphassák, mint most a körúti esetben is az agresszor sofőrt.

Kiemelt kép: illusztráció, Forrás MTI