Nagyot csattant a robogó vonat eleje, amikor nekiment a sínre tett fűnyírónak. Az eset kedd éjszaka történt Dunakeszi és Göd között. A FLIRT motorvonat szélvédője pókhálósra tört, 5 milliós a kár.

Egészen biztos, hogy nem normális, vagy ha igen akkor nagyon rosszindulatú az a személy, aki kedd éjszaka Dunakeszi és Göd között egy fűnyírót helyezett a sínre.

A sötétben az arra közlekedő FLIRT motorvonat vezetője nem vette észre a kivilágítatlan tárgyat, nekihajtott, a vonat szélvédője pedig pókhálósra tört. A MÁV közleménye szerint szolgálatképtelenné vált.

A vasúti pályára helyezett tárgyak siklást okozhatnak azzal, hogy a közlekedő mozdonyt vagy motorvonatot kiemelhetik a sínekről, és a jármű kerekei így már nem a síneken folytatják az útjukat, hanem teljesen kiszámíthatatlanul – akár felborulva – a kavicságyon, a töltésen – írja a vasúttársaság.

Két- vagy többvágányú pályán egy szemből közlekedő vonat esetében életveszélyes helyzetet, tömegkatasztrófát is okozhat egy ilyen felelőtlen tett. A vasúttársaság minden egyes ehhez hasonló esetben feljelentést tesz – írják.

Fotók: Facebook/MÁV