35 esztendősen, hosszan tartó betegség után hunyt el a Győr női kosárlabdacsapatának akadémiáján edzősködő Sebestyén-Ádám Csilla. A fiatal, mindig mosolygós szakembert nagyon szerették a gyerekek, az elmúlt években sokukkal szerettette meg a sportágat. Férjével 15 éven át alkottak egy párt.

Szertefoszlott álmok  

Csilla férje, a győrieknél erőnléti edzőként dolgozó Sebestyén Balázs is neki köszönhetően került közel a kosárlabdához. Csilla és Balázs már 15 éve volt együtt, a betegség azonban minden álmukat szertefoszlatta. „2008 óta voltunk együtt, és 2016 júliusában házasodtunk össze. Pécsen találkoztunk az egyetemen, sportszervezőképzésen, szóval mondhatjuk, hogy a sport nagy szerepet játszott abban, hogy egymásra találtunk. Mindketten versenyszerűen sportoltunk korábban, majd edzők lettünk” – mesélte Sebestyén Balázs, aki az úszás mellett került kapcsolatba ezzel a labdajátékkal Győrben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Férjét ajánlotta edzőnek

„Szabadidőnkben is gyakran mozogtunk együtt, illetve többféle sportot követtünk nézőként is. Aztán amikor már az akadémián dolgozott, ő ajánlott engem, amikor a felnőttkosárcsapathoz erőnléti edzőt kerestek” – tette hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szeretet és szigor  

„Csilla Pécsen, Székesfehérváron, majd itt, Győrben is edzősködött, mindenhol szerették kollégái és tanítványai is. Mindig is csodáltam, ahogy kezelte a gyerekeket, fiatalokat, szeretettel és kellő szigorral is szükség esetén. Mindegyik munkahelyét szerette, mindenhol támogatták. A győri klub és akadémia maximálisan mellettünk állt a nehéz időkben, a betegsége alatt is, amiért hálás vagyok” – mondta Balázs.

Táppénzre vonult

Csilla az előző szezon közepén vonult táppénzre, és amíg az erejéből tellett, az otthon elvégezhető feladatokat betegen is ellátta.

Emelt fővel küzdött

„Évek óta küzdött a betegségével, erőn felül, emelt fővel. Gyakran jobban aggódott azon, hogy szerettei hogyan viselik a betegségét – árulta el a férje a Sportal.hu oldalnak.

Mécsesgyújtással emlékeztek

Szerdán este a győri klubnál mécsesgyújtással emlékeztek meg közkedvelt edzőjükről a francia Landes elleni Euroliga-meccs előtt.

Egy kedves barátot vesztettek el

„Értékes embert, kedves jó Barátot veszítettünk el. Klubunk, kosaras családunk búcsúzik Tőled! Mosolyod majd mindig bennünk ég, mint egy örökmécses, amit reánk hagyományoztál” – idézi Fűzy András elnököt az UNI Győr közleménye.

Imádták a gyerekek

„Csilla öt éve edzősködött nálunk. Nagyon fontos feladata volt nálunk, a gyermek-, serdülő korosztállyal és még kisebbekkel foglalkozott. Két dolgot mondhatok róla, az egyik, hogy nagyon precíz volt a munkavégzésben, a másik pedig, hogy a gyerekek imádták. Rengetegen szerették meg a sportágat általa, de közben a rendet és a fegyelmet is meg tudta tartani” – emlékezett vissza az elnök.

Otthonról is segített

„Sajnos ezt a szezont már nem kezdhette el velünk, a múlt idény közepének a környékén vonult táppénzre, hogy az energiáit a gyógyulásra fordítsa, amiben természetesen mi is támogattuk. Ettől független az otthonról is végezhető feladatokat ugyanúgy ellátta, legyen szó edzéstervekről, analitikáról. Egy kis családként gyászoljuk Csillát” – fogalmazott Fűzy András. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sebestyén-Ádám Csilla. Fotó: UNI Győr