Családtagjai, barátai és tisztelői búcsúztak a piliszentléleki pálos kolostor romjánál Sallai Zsuzsannától, aki hosszú betegség után, 54 éves korában hunyt el. A daganattal küzdő és a végsőkig kitartó sportember kilenc újraélesztés után is sportolt és másokat motivált. Három éve jelent meg Visszadobtak című könyve az életéről, az elé gördülő akadályokról és azok legyőzéséről.

„Az álmokat csak tettekkel lehet megvalósítani!”

Október 13-án hunyt el Sallai Zsuzsanna ultrafutó, a Visszadobtak című könyv szerzője. Betegsége, a rá váró sok-sok kihívás és az inspiráló története sokak előtt ismert volt a futóközösségben és azon kívül is. Betegségét évek óta méltósággal viselte, minden helyzetben megőrizte derűlátását.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Igazi sportember volt

A Pomázi Futó Bajnokok Sportegyesület vezetője, Szentendre és környéke futónagykövete, négy gyermek édesanyja és feleség, aki kilenc újraélesztés után daganatos betegséggel küzdött, 54 évesen halt meg. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Éveken át küzdött a rákkal

Az 54 éves korában elhunyt Sallait 13 évesen átesett egy életmentő szívműtéten, majd minden tiltás ellenére szült 4 gyereket, később ultrafutó lett. 2018-ban diagnosztizálták mellrákkal, azóta az áttétes betegséggel küzdött. Az ultrafutó életének története sokakat motivált, a futóközösségen belül és azon túl is ismert volt hatalmas küzdeni akarása.

Nem is sportolhatott volna

Egészségügyi problémái miatt nem sportolhatott volna, de egyszer kipróbálta és meg is szerette a spinninget. Ezt követően versenykerékpározni kezdett, és innen már csak egy lépés volt a futás. A ház körüli körök teljesítésével kezdte, majd egyre többet, egyre hosszabban futott, és meg sem állt az ultramaratonokig.

Másokat is motivált

Zsuzsa blogot írt, sportegyesületet hozott létre, motivációs előadásokat tartott, 2019-ben megjelent a Visszadobtak című könyve az életéről, az elé gördülő akadályokról és azok megugrásáról. A könyvben már a mellrákról is ír. „A diagnózis után, a rendelőből kilépve beneveztem egy ultra távú versenyre, majd mérgemben földhöz vágtam a telefonomat. Pár perccel később már arra gondoltam, oké, akkor most ezzel kell megküzdenem” – nyilatkozta korábban a futó.

Küzdeni kell!

Runner’s World magazinnak adott interjújában rákbetegségével kapcsolatban így fogalmazott: „Sokan mondják, hogy erős vagyok. Igazából az ember nem erős, csak nincs más választása. Sokszor kényszerített már térdre az élet. És azt érzem, hogy ennek az emberfeletti küzdelemnek sosem lesz vége. Hogy az én életem mindig arról fog szólni, hogy a felszínen maradásért is elementáris erővel kell harcolnom.”

Tavasszal még versenyt szervezett

A Pomázi Futó Bajnokok Egyesület vezetőjeként idén márciusban még megszervezte és ott is volt az Omszk-tó körül rendezett Ultrafutó Magyar Bajnokságon. „Ugyan nem tudtam körbefutni a tavat, de ott lehetettem, ami nekem sokat jelentett, mert szeretek az ultrafutók között lenni” – mondta az eseményről a sportolónő.

Elvesztették a házukat

Zsuzsa és családja saját erőből építette fel a házát, amit aztán elvesztettek. Azóta is albérletben éltek férjével és gyermekeivel. „Volt egy cégem két társammal, ami nagyon jövedelmező volt, de átvertek és megloptak minket. Az egész vállalkozásra a házunk volt a fedezet. Amikor kiderült, hogy mit tettek velünk, 24 óra alatt megőszült Attila, a férjem. A megoldást nem segítette a 2008-as gazdasági válság sem. 2012-ben négy gyerekkel az utcára kerültünk adósággal, ami most is nyomja a vállunkat. Ebbe betegedtem bele” – mesélt erről Sallai Zsuzsanna néhány hónapja a Budakalászi Hírmondó hasábjain.

Visszadobtak

A legendás ultrafutó korábban Visszadobtak címmel jelentetett meg egy életrajzi motivációs könyvet a mindennapok kihívásairól, és arról, hogy a betegségek mögött milyen üzenetek rejtőznek.  A történet 9 újraélesztésről és a sport gyógyító erejéről szólt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sallai Zsuzsanna nem csak a sportolók példaképe volt. Fotó: Facebook.