A kültéri ping pong asztal mérete a legtöbb esetben a szabványnak megfelelő, legalábbis ami a felületét illeti. De lehet ez bármilyen nagy is, garantáltan nem nagyobb annál, amekkora játékélményt nyújt mindenkinek, aki játszik rajta! Azonban nem mindegy, hogy például csukott állapotban mekkora helyet foglal, mert ez a tárolás szempontjából érdekes adat lehet.

Mekkora a kültéri ping pong asztal mérete?

Egy kültéri ping pong asztal szabványmérete három dimenzióban megadva a következő:

  • Hosszúság: 274 cm
  • Szélesség: 152,5 cm
  • Magasság: 76 cm

Ha megnézzük a Játéksport kültéri ping pong asztal kínálatát, akkor láthatjuk, hogy ezzel a mérettel rendelkeznek az egyes darabok. Azonban léteznek ennél kisebb, helytakarékosabb változatok, akár egész kicsi, mini asztalok is. Ezek kisebb helyigénnyel rendelkeznek, ezért olyan helyeken is élvezhetjük a játékot, ahol egyébként egy teljes méretű asztal nem férne el.

De nemcsak a teljes méret fontos, hanem érdemes megnézni az összecsukott, azaz a tárolási dimenziókat is, mert nem mindegy, hogy hova tudjuk elrakni, amikor épp nincs rá szükségünk.

Fix vagy mozgatható asztalt válasszunk?

Kétféle típusú kültéri asztal van. Egyértelmű, hogy a fix lesz az, amit egyszer telepítünk, utána pedig már csak maximum kerülgetni fogjuk, mivel nem (vagyis pontosabban nagyon nehezen) mozdítható. A betonból készült darabok főleg közterületekre lettek készítve. De vannak már ennél könnyebb megoldások is, melyek ugyanúgy nem összecsukhatóak, így komoly döntés lesz, hogy végül hol állítjuk majd fel.

Otthoni, rugalmasabb használatra sokkal jobb választás egy mozgatható, összecsukható változat. Bármikor összecsukhatjuk és arrébb guríthatjuk a saját kerekein. Így használhatjuk teraszon, betonon vagy akár egy füves területen is. Ha pedig jön a rossz idő, pillanatok alatt a helyére guríthatjuk.

A ping pongnak nagy hagyománya van Magyarországon!

Az első világbajnokságnak 1926-ban magyar győztese volt! Ráadásul nem is csak egy, ugyanis férfi egyesben, női egyesben, férfi párosban és vegyes párosban is magyar nyertesek voltak. Egészen 1935-ig szinte egyeduralkodói voltunk a sportágnak.

Miért érdemes kültéri asztalt vásárolni?

Egy alapszinten aránylag könnyen elsajátítható sportról van szó, melyet kisebb tudás mellett is nagyon lehet élvezni. Ráadásul gyakorlatilag egy kortalan sportról beszélünk, melyet bátran játszhat egy 5 éves és egy 100 éves is.

És bár főleg a szórakozás miatt űzzük, vannak pozitív élettani hatásai is. Minél magasabb szinten játszuk, ez annál látványosabb lesz. A legjobb, ha azért űzzük, mert szeretjük csinálni, mert örömöt okoz a számunkra.

De jó tudni azt is, hogy egészségmegőrzés, regeneráció és megelőzés miatt is ping pongozhatunk, és a közösségépítő erejéről még nem is beszéltünk.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: jateksport.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.