Új otthonba költöztünk? Felújítjuk a nappalinkat? Vagy csak kénytelenek voltunk kidobni a régi kanapénkat? Akárhogy is, most égető szükségünk van egy új ülőalkalmatosságra. 

Ha olyanok vagyunk, akik szeretnek este a kedvenc TV műsoraikkal és nasijukkal relaxálni, akkor ennek elengedhetetlen feltétele a kényelmes ülőgarnitúra. 

A Kanape.net kínálatában kapható kanapék nagyszerű választást jelentenek azok számára, akik nagy, tágas ülőfelületre vágynak. Arról nem is beszélve, hogy ezek a modellek minden formájú és méretű nappaliba remekül passzolnak. 

Előnyei

Az L-alakú kanapék nem csak a zsúfolt háztartások számára ideálisak. Azoknak is tökéletesek, akik szeretnek elterülni, hátradőlni és pihenni egy mozgalmas nap végén. De a hagyományos két- vagy háromszemélyes kanapéknál több ülőhelyet kínáló, moduláris sarokkanapé tökéletes választás egyaránt azok számára is, akik szeretik rendszeresen áthívni a barátokat és a családtagokat.

Kevesebb helyet foglalnak, mint a hagyományos ülőgarnitúrák. Sőt, ha a moduláris felépítést választjuk, akkor különböző elemekkel is kibővíthetjük az ülőfelület növelése érdekében. 

Elhelyezése egy kis nappaliban

Az L-alakú kanapé remekül mutathat kis nappalikban is. Ez különösen igaz akkor, ha a körülötte lévő berendezési tárgyak számát a minimálisra csökkentjük, így a kanapé kerül majd a reflektorfénybe. Egy ilyen ülőalkalmatossággal a helyiséget könnyedén egy barátságos és kényelmes “moziszobává” alakíthatjuk.

Ha azonban más bútorokat is szeretnénk elhelyezni a térben, például dohányzóasztalt, tálalószekrényt, egy kisebb háromszemélyes kanapé vagy ülőgarnitúra jobb választás lehet. 

Mennyi ülőhely szükséges?

Egy másik remek módszer lehet annak eldöntésére, hogy az L-alakú kanapé megfelelő-e a kis nappalinkba, ha átgondoljuk, mennyi ülőhelyre is van szükségünk. 

Például, ha sok ember él a háztartásunkban, vagy, ha rendszeresen látjuk vendégül barátainkat és családunkat, egy L-alakú kanapé jó választás lehet.

Ha viszont attól tartunk, hogy ez a bútor fogja uralni a teret, válasszuk az L-alakú heverő kialakítást. Ezek a hagyományos sarokkanapéknál kisebbek, így nyugodtan elhelyezhető más berendezési tárgy is köréjük, nem beszélve arról, hogy elengedő hely marad a kinyújtózáshoz is. 

Hová kerüljön?

Amikor az L-alakú kanapénkat elhelyezzük a nappalinkba, akkor próbáljuk meg elkerülni az ajtók elzárását. 

Rakhatjuk közvetlenül a falhoz, hogy maximalizáljuk az alapterületet, vagy áthelyezhetjük a szoba közepére, hogy közelebb kerüljünk a TV-hez, és lehetővé tegyük a kanapé mögött a gyalogos forgalom áthaladását.

Alternatív megoldások, ha mégsem válna be

Ha az általunk kiválasztott L-alakú kanapé nem illik a nappaliba, számos más nagyszerű módja van annak, hogy növeljük az ülőfelületet. 

Például ilyen egy puff, vagy más néven ottomán hozzáadása a berendezéshez, mivel kiválóan alkalmasak több ülőhely kialakítására, és alternatív dohányzóasztalként is használhatóak.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!