Újabb magyar innovációs siker: a Melon HR Technology a 2023-as év elején piacra dobta az első teljesen automatizált és okos-vezérelt online munkaerő toborzó szoftvert, amelyben egybeépítette az álláshirdető portálokat és amely megoldja a jelölt gyűjtést, feldolgozást és értékelést.

„Öt évig dolgoztunk egy olyan szolgáltatáson, amit végül hatalmas piaci sikerként könyvelhetünk el és ami felkavarhatja nemcsak Magyarországon, de globálisan is a munkaerő piacot” – mondta Prémecz Gergely, a Melon HR Technology alapítója és a MelonApp ötletgazdája, majd hozzátette: a MelonApp egy olyan technológiai megoldást hozott létre, aminek használatával bárki profi módon tud munkaerőt keresni cégének. 

Még 2017-ben született meg a Melonnal kapcsolatos elképzelés: egy olyan online (SaaS) rendszer fejlesztése, amely a munkaerő toborzás adminisztratív lépéseinek automatizálásával csökkenti a HR szakemberek munkáját. Emellett pedig egy teljes körű HR szakmai adatbázissal támogatja a kis- és középvállalatokat a munkaerő keresés folyamatokban. A Melon egy automatizált, digitális toborzó asszisztensként tervezett működni minden magyar munkaadó telefonján, közvetlenül kiszolgálva munkaerő igényeiket, ez pedig 2023-ra meg is valósult. 

A Melon online szolgáltatása jelenleg a magyar munkaerőpiacon valósít meg automatizált munkaerő toborzást az álláshirdető portálok integrációjával és saját mesterséges intelligenciát használó tudásbázisával. A szoftver több száz munkaerőhiánnyal küzdő magyar kis- és középvállalkozás számára nyújt HR szaktudást nem igénylő hatékony munkaerő keresést, mindemellett pedig HR szakemberek százainak biztosít jelölt gyűjtést toborzási kampányokhoz. 

„A MelonApp rendszerszintű kapcsolatban van minden jelentős magyar álláshirdető portállal, így automatikusan kezeli az álláshirdetéseket és gyűjti össze a legmegfelelőbb jelölteket. Tudásbázisa több mint 400 állásra tartalmaz teljes szakmai adatbázist: melyik állást hol érdemes hirdetni, milyen beállításokkal, milyen bérezéssel és milyen hirdetési összeggel”

– emelte ki Prémecz Gergely, aki hozzátette: a szoftver egy nemzetközileg piacvezető és mesterséges intelligenciát alkalmazó adatfeldolgozó szolgáltatást használ a jelöltek adatainak értékeléséhez, továbbá a cég két mesterséges intelligenciával vezérelt tanuló algoritmust is fejleszt.

A magyar fejlesztés működése és teljesen automatizált toborzó folyamata világszinten egyedülálló, ezért a magyar piac mellett a külföldi terjesztését is megkezdte a cég. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.