Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt 2019. december 5-én, az akkor 17 éves fiú az egyik győri középiskolában, fizika órán huszonhat osztálytársa előtt éles eszközzel támadt rá és sebesítette meg a tanárnőjét, mert az 3-ast adott neki. A matematika- és fizika szakos pedagógus életveszélyes sérülést szenvedett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség most másodfokú ügyészségként a cselekménye minősítésének a megváltoztatását, és a büntetése súlyosítását indítványozza annak a 17 éves fiúnak, aki késsel megszurkálta, s majdnem megölte a tanárnőjét.

Egyre nehezebb tudott jól teljesíteni

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt a diák egy győri középiskola tanulója volt, magatartásával pedig sosem volt probléma, mindig kiemelkedő tanulmányi eredménye volt. Ezt azonban egyre nehezebben tudta elérni, ami nála már testi és lelki problémákat is okozott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Igazságtalannak érezte a 3-ast

2019. december 5-én matematika dolgozatára hármas osztályzatot kapott, amit igazságtalannak érzett, valamint komoly terhet jelentett számára az is, hogy a rossz érdemjegyet el kell mondani a szüleinek. Magában elégedetlenkedni kezdett, a tanóra végén elővette a zsebkését és a padtársa előtt kijelentette, hogy azzal fogja megtámadni a tanárnőt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtámadta a tanárnőt

A nap folyamán a tanárnő fizika órát is tartott az osztálynak. A fiú a tanári asztalhoz ment, azzal az indokkal, hogy valamit szeretne megmutatni a füzetében. Miután a tanárnő olvasni kezdett, a diák a háta mögé került, s megsebesítette a tanárnő hátát, aki a fájdalomtól hanyatt fekvő helyzetbe rogyott a földre.

A diákok megrémültek

Ezt követően a diák a tanár mellé guggolt, majd a nyakát és a mellkasát vette célba, amiket a nő a karjaival hárított. A fiú osztálytársai megrémültek, azonban néhányan a tanárnő segítségére siettek, s megakadályozták a további bántalmazását. A tanárnő súlyos, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el.

Ez várhat rá

A Győri Törvényszék a fiút közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év szabadságvesztésre, amit fiatalkorúak börtönében kell végrehajtani, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Fellebbeztek

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a fiú és a védője enyhébb minősítésű bűncselekmény – életveszélyt okozó testi sértés bűntette – megállapítása, és a büntetés enyhítése érdekében  fellebbeztek.

Még nincs vége

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a diák cselekménye súlyosabb, mivel előre kiterveltként és aljas indokból elkövetettként is minősül. A pedagógusok sérelmére elkövetett bűncselekmények egyre gyakoribbak, s erre is figyelemmel, a többszörösen súlyosabban minősülő élet elleni bűncselekmény miatt hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása indokolt. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik, számolt be róla az ügyészség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebben a középiskolában történt az eset – Forrás: jedlikarnyos.hu