A férfit álmában sebezte meg a nő, a nyakán keletkezett súlyos sérülés. Az eset még tavaly nyáron történt a pár budapesti otthonában, az áldozat most mesélte el, hogy pontosan mi is történt.

Túlélte a férfi a támadást, de nem sokon múlt

Miközben a férfi aludt, a felesége egy éles tárggyal kis híján olyan sebet ejtett rajta, hogy a férfi majdnem életét vesztette. Közel járt a nő ahhoz, hogy a férfi ütőerét találja el. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A támadás előzményeiről

Zoltánnak összesen négy gyermeke született két házasságból. Az előző házasságában született két nagyobb gyermek mindössze néhány hónappal a támadást megelőzően költözött Zoltánékhoz. Kistestvérük maradt az édesanyjával. Ildikó, Zoltán második felesége nem örült a két nagyobb gyermek érkezésének.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ildikó csak Vikit akarta nevelni

Zoltán és Ildikó közös gyermeke Viki volt, a nő csak őt szerette volna nevelni. A katona a Bors számára adott nyilatkozatában elmondta, többször is szétmentek már, de rendre kibékültek. Volt már arra is példa, hogy külön is költöztek egymástól, ám a nő kezdeményezésére mégis folytatták a kapcsolatot.

A férfi már bánja, hogy kibékült a feleségével

A lapnak elmondta Zoltán, megbánta, hogy még egy esélyt adott a feleségének. Elmondta a részleteket annak kapcsán, hogyan támadt rá a felesége. Állítása szerint az este békésen telt.

Semmi előjele nem volt a támadásnak

A férfi szerint még csak nem is sejtette, hogy éjszaka valami rossz dolog történhet. Ugyanakkor reggel mégiscsak volt egy furcsa megjegyzése Ildikónak. Azt kérte Zoltán nagyobbik lányától, hogy a börtönbe vigye be hozzá majd Vikit.

Hajnali ötkor támadt a nő a férfira

A házaspár szobájában aludt a kis Viki. Hajnalban felébredt a nő, a konyhába ment és egy hegyes tárgyat vett magához. Azzal a szándékkal lépett Zoltánhoz, hogy kioltja az életét.

Nagyot kiáltott a férfi, a gyerekek is felriadtak

A nő megsebezte férjét, ordítására a gyerekek felébredtek. A két nagyobb annyira megrémült, hogy a lakásból is kimenekült. Feleségénél még mindig ott volt az éles tárgy, a férfi ezért a sarokba húzódott.

Zoltán segítségért kiáltott

A férfi Eszter lánya nevét kiabálta. Arra kérte a nagyobbik gyermekét, tárcsázza a rendőrséget. A zsaruk hamarosan meg is érkeztek.

Számon kérték a nőt

Ildikó nem tagadta a tettét. Egyetlen dolgot bánt, azt, hogy életben maradt a férje. A rendőrök egy törölközővel kötötték be a férfi sebét, majd átadták a mentőknek, akik azonnali műtéthez kórházba szállították.

A nő katona volt

Ildikó hadnagyi rendfokozatú katona volt a Zoltánnal közös gyermekük, Viki megszületését megelőzően. Mivel a gyes alatt nem szerelt le, a katonai bíróságnak kell a nő sorsa felől döntenie. Ildikó mentális betegségekben szenved, tette elkövetésekor nem volt beszámítható állapotban. Amennyiben felmentik, kényszergyógykezelés alá vethetik. Zoltán nem zárja ki, hogy ha vele végzett volna a nő, a gyerekeivel is megtette volna ezt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Donka Ferenc