Zsarolás miatt rögzítette Borkai Zsolték szexpartiját egy nő, aki szintén ott volt a horvátországi hajón – ezt írja a Fővárosi Főügyészség legfrissebb közleményében. A vádiratból az is kiderül, hogy nem Győr akkori polgármesterét akarták megzsarolni a kompromitáló felvételekkel, hanem ügyvédbarátját, aki szintén „jól érezte magát” a hajón.

Felkérésre készültek a szexvideók

Az ügy egyik női vádlottja 2018 májusában egy horvátországi tengeri hajóúton az utazáson részt vevő több személyről szexuális tartalmú fénykép- és videófelvételeket készített. A kompromittáló felvételek készítésére a nőt két vádlott-társa, a barátnője és annak férje, kérték fel, amiért cserébe 100.000 forintot ígértek neki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zsarolni akarták az egyik szereplőt

A felvételek készítését kérő két vádlott célja az volt, hogy az egyik szereplőt majd a felvételek nyilvánosságra hozatalával zsarolják. A kompromittáló felvételeket készítő nő a felvételeket továbbította a két vádlottnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Személyes okok

Ezt követően a felvételek a házaspártól a rokonaikhoz, az ügy másik két vádlottjához, akik szintén házastársak, kerültek. Mindkét házaspár személyes okokból haragos viszonyban állt az ügy egyik sértettjével, ezért a róla készült kompromittáló felvételeket jogellenesen fel akarták használni. 

Ügyvédet kerestek a zsaroláshoz

A vádlottak közül ekkor hárman vettek részt – felbujtóként, illetve bűnsegédként – a zsarolásban. Ehhez ügyvédi segítséget is próbáltak igénybe venni, ám nem találtak olyan személyt, aki képviselte volna őket a jogellenes fellépésben, ezért végül az egyikük egy barátját – aki az ügy hatodik vádlottja – kérték meg, hogy zsarolja meg az illetőt.

Borkai barátját akarták megzsarolni

Az ügyészség nem említi a nevet, de a korábbi hírekből kiderül, hogy nem is Borkai Zsolt, hanem ügyvéd barátja volt a megzsarolt személy. A Borkai-ügy részleteit ide kattintva tudod elérni.

12 milliót követelt

2019 márciusában a zsaroláshoz felkért személy felkereste a férfit vidéki irodájában, ahol a tudomására hozta, hogy a megbízója csak abban az esetben nem hozza nyilvánosságra a róla készült kompromittáló felvételeket, amennyiben kap 12 millió forintot.

10 millió forintot adtak össze

A megzsarolt férfi, attól félt, hogy a felvételek nyilvánosságra hozatala esetén őt érő jelentős erkölcsi és pénzügyi hátrányok éri, ezért 10 millió forint készpénzt ajánlott. Az összeget a hajóúton részt vevők, köztük valószínűleg Borkai Zsolt is, adták össze. A férfi pár nappal később átadta a pénzt a közvetítőnek, aki annak nagy részét továbbította a megbízónak.

Újabb 10 milliót kért az egyik zsaroló

A férfi zsarolásával vádolt csapat tagjai közül a negyedik személy, később külön is próbálkozott megzsarolni a férfit. Újabb 10 millió forintot követelt tőle azért, hogy a hajóúton készült felvételek ne kerüljenek nyilvánosságra, a sértett azonban neki már nem fizetett.

A sértetti kör

Az ügynek 9 sértettje van; a fentiek alapján egyikük a különleges személyes adattal visszaélés mellett a zsarolásnak is sértettje.

A várható büntetés

A Fővárosi Főügyészség személyes adattal visszaélés, illetve különleges személyes adattal visszaélés vétsége, valamint zsarolás bűntette miatt a Győri Járásbíróságon emelt vádat. A főügyészség a szexuális tartalmú felvételeket készítő nővel szemben pénzbüntetés kiszabást indítványozza a vádiratban, a zsarolással is vádolt öt társával szemben pedig végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés az ügyészi indítvány.

Szex a luxushajón

Borkai Zsoltról 2019 októberében került nyilvánosságra az a videó, amelyen jól látszik, hogy egy adriai luxushajón prostituáltakkal szórakozik. A polgármester közben nemcsak szex, hanem korrupciós botrányba is keveredett.

Megnyerte a választást

A botrányos videó után Győr akkori polgármestere nem lépett vissza az önkormányzati választások előtt pár nappal, hanem igaz csak csekély többséggel, de megnyerte az önkormányzati választást. A szexvideó nyilvánosságra kerülése után azonban lemondott, azóta visszavonultan él. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a videóból