Nőiességében alázta meg őt a férje – mondta a korábbi győri polgármester felesége a Heti Napló stábjának. Borkainé Havassy Myrtill azt is elárulta, mit érzett a botrány kirobbanása után, amikor emberek közé kellett mennie. Az ország egyik legnagyobb politikai botrányának nevezte 2019-es ügyét Borkai Zsolt. Győr korábbi polgármesteréről az önkormányzati választások előtt szivárogtak ki pikáns felvételek.

„Nagyon megalázott”

„Amik az évek alatt felgyülemlettek bennem, a lelkemet bántották, azt most szavakba foglalhatom és elmondhatom. Nagyon megalázott. Egy nőt, a nőiességében megalázni, ez a férfiak részéről a legcsúnyább dolog” – fogalmazott Borkai Zsolt felesége. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megbocsátott a férjének

Havassy Myrtill azt mondta: egy darabig úgy érezte, hogy gyűlöli a férjét, és az első gondolata az volt, hogy elhagyja. Mindennek ellenére úgy érzi, hogy nagyon szereti Borkai Zsoltot, akinek azóta meg is bocsátott, a felvételeket pedig azóta sem nézte meg – és nem is fogja.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meg akarták menteni a házasságukat

Az asszony elárulta: mindketten meg akarták menteni házasságukat a botrány kirobbanása után. Éppen a felvételek megjelenése után néhány hónappal segítségért folyamodtak egy régi ismerősükhöz, Várszegi Asztrik egykori pannonhalmi főapáthoz, aki egyébként összeadta őket 1989-ben.

Beszélgetés a nyugalmazott főapáttal

„Az első utunk a botrány kitörése után őhozzá vezetett, akkor már nyugalmazott főapát volt és kértünk hozzá egy időpontot, hogy elmehessünk és egy kicsit beszélgethessünk vele” – emlékezett vissza Borkai neje, aki Sváby Andrásnak adott exkluzív interjút. 

Tudta, hogy lesznek nők is

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy Borkai Zsolt, az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában korábban azt mondta, tudta, hogy lesznek nők is azon a bizonyos hajón. A kiránduláson sok alkoholt fogyasztottak, ezért is torkollott őrületbe a parti. A volt polgármester azt mondta, ő ugyan látta, hogy az egyik hölgy felvételeket készít, de abban a helyzetben, amelyben akkor volt, mint fogalmazott: „nem erre figyel ember”.  

Kínos felvételek

Ráadásul életének egy olyan időszakát élte, amikor azt hitte, neki semmi bántódása nem eshet. Amikor már megtudta, hogy „illetéktelenek” kezébe került néhány, számára kínos fotó, még akkor sem gondolta, hogy ebből ekkora ügy lesz. Sőt, a partin szórakozó barátaival össze is dobtak több millió forintot, hogy egy zsarolónak fizessen a felvételekért, aki azt ígérhette, hogy nem kerülnek nyilvánosságra. 

A Fideszben tudtak a felvételekről

A helyzet egyre komolyabb lett, már a Fidesz pártigazgatója is megkereste a felvételek miatt, tőle tudta meg, hogy nyilvánosságra fognak kerülni a fotók és a videók. Borkai Zsolt elmondása szerint Kubatov Gábor azt ígérte neki, hogy mellette lesznek és a „kormánymédia is megvédi”. 

Elmondta a családjának 

Végül nem így lett. Amikor a fotók kezdtek kiszivárogni, hazament, leült a feleségével és a gyerekeivel, akiknek elmondta, hogy mi várható. A volt politikus saját bevallása szerint ebben az időszakban „nem volt túl jóban a feleségével. Az asszony haragudott rá, amiért „szégyent” hozott a családra. 

Tudja, hogy hibázott

„Nem kérek felmentést” – mondta Borkai a botrányról, és elismerte, hogy az egészet csak magának köszönheti. Reméli, az életében többet nem lesz ilyen, de úgy gondolja, „már el kell engedni” a történetet. „Nekem már nem fáj”.

Kereste párttársait

Borkai Zsolt arról is beszélt, hogy senkivel nem tartja a kapcsolatot a Fideszben. Orbán Viktorral sem beszélt a botrány után, párttársait pedig egy ideig kereste, de nem vették fel neki a telefont, most pedig már nem is próbálkozik. 

Elindul a választásokon

Borkai Zsolt az interjúban azt is bejelentette, hogy jövőre függetlenként elindul az önkormányzati választásokon. Azt mondta, tartozik annyival a győrieknek, hiszen őt a város lakói botránya után is megválasztották, polgármesteri pozíciójáról pedig már ő mondott le. Úgy érzi, még mindig megvan a támogatottsága Győrben, és van igény a munkájára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Borkai Zsolt és felesége – Forrás: Borkai Zsolt Facebook-oldala