Az egykori válogatott kézilabdázó, Tilinger Tamara egy évvel a mellrák diagnózis után újra visszatérhetett a normális kerékvágásba. 13 kemoterápiás kezelés alatt keményen megküzdött azért, hogy visszakapja a betegség előtti életét.

Sokkoló hírt kapott

A mosonmagyaróvári sportolónő 2022 tavaszán kapta a sokkoló hírt, amely után 13 kemoterápiás kezelésen esett át. Közben a sors duplán lesújtott a családra, Tamara után édesapját is daganatos betegség támadta meg. Az egykori klasszis sportoló azonban egy pillanatra sem hagyta el magát, és édesapjába is lelket öntött.

Túl a kezeléseken

„Szinte napra pontosan egy éve, április 21-én kezdődött a kemoterápiás kezelés, ami az ősszel zárult le. Mostanra már magam mögött is hagytam az egészet, nagyon jól érzem magam, lelkileg és fizikailag is. Egy pillanatig sem ingott meg a hitem, még akkor sem, amikor valóban padlóra küldtek a kezelések” – nyilatkozta a sportoló a sportal.blikk.hu oldalnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Édesapja is egyre jobban van

„Még mellkorrekciós műtét vár rám, szóval még nincs vége, mindig a következő feladatra kell koncentrálni. Apu is egyre jobban van, de rá még várnak kezelések. Lelkileg is összeszedte magát, tudja, nincs mese, ezt most csinálni kell” – tette hozzá.

Újra előkerülhet a fésű

Az egykori kézilabdázó haja a kezelések hatására kihullott, ám ez sem rendítette meg különösebben. Annak viszont nagyon örül, hogy idén ismét előkerülhetett a fésű, még ha olyan gyakran nem is kell egyelőre használni.

„Jól áll nekem a rövid haj”

„Erre valóban nagyon vágytam, nekem már az is csoda, hogy újra fésülködhetek. Most jöhetne növekedési fázis, de mindenki azt mondja, hogy ne növesszem meg, mert jól áll nekem a rövid haj” – mondta Tamara.

Már edzeni is tud

„Most úgy vagyok vele, hogy kicsit növesztem, és ha nem tetszik, levágatom. De most már rendesen tudok edzeni is, heti háromszor, és emellett hétvégenként kerekezek is kicsit, nagyon készülök, hogy nyárra kész legyen a beach body, amire vágytam” – fűzte hozzá.

Munkát is talált magának

A hajnövesztés és az edzés mellett a sportolónő harmadik vágya is teljesült, ismét munkába állhatott. Székesfehérváron talált magának munkát, amit nagyon szeret. Horváth Hajni személyi edzőnél és fiánál, Ágoston Olivérnál kapott feladatot, őket már régóta ismerte, a sérülései alkalmával rengeteget segítettek neki korábban.

Rögös út

 A portál megemlíti, hogy Tilingerhez hasonlóan mellrákkal küzdött Tóth Tímea is. Az FTC és a válogatott korábbi klasszis kézise is végigcsinálta a kemoterápiás kezeléseket, és tavaly év elején egy posztban úgy fogalmazott, gyógyultnak nyilvánítja magát.

Kiemelt kép: Tilinger Tamara túl a nehezén. Fotó: Youtube.com