Vác polgármestere, Matkovich Ilona rémhírnek nevezte a helyi kórház felújításáról szóló tárgyalások befagyását. Döbbenten áll a pletyka előtt, 500 ezer ember egészsége a tét.

Vác polgármestere, Matkovich Ilona a közösségi oldalán a kórházfelújítással kapcsolatos tárgyalások befagyásáról így írt „Megdöbbentem ezen a rémhíren, hiszen alig várjuk, hogy végre elinduljon a járóbeteg szakrendelő felújítása. Az emberek egészsége nem játék. Semmiféle tárgyalást nem fagyasztott be az önkormányzat.

Az Egészséges Budapest Program városunkat érintő beruházásának elindulása két és fél éve várat magára. Ami az önkormányzat feladata volt, megtette az ügyben.

A szükséges telekcsere tárgyalásokon már hónapok óta sikeresen túl vagyunk. Vác Város Önkormányzata nem hátráltatja a járóbeteg szakrendelő építését és a kórházfejlesztést egy másodpercig sem, hanem mindent megteszünk azért, hogy végre egy korszerűbb épületben fogadhassák az egészségügyi szakemberek azt a mintegy ötszázezer beteget, akik Vácról ill. a vonzáskörzetből érkeznek a váci rendelőintézetbe – írja a polgármester.

Elvágták a milliókat

Az ellenzéki politikus arról is írt, hogy változott az önkormányzat gazdasági társaságainak javadalmazási szabályozása is. Erre azért is szükség volt mert egy korábbi volt alpolgármester, mostani képviselő és egy korábbi képviselő évekig törvényellenesen vett fel közpénz milliókat többes felügyelőbizottsági tagsága kapcsán – teszi hozzá Matkovich Ilona.

Kiemelt kép: Városháza Vácon – Fotó: BPK