A páros kíméletlenül megtámadott egy idős házaspárt is, majd bántalmazták őket.

Kegyetlenül

December 29-én kora este, a Pest megyei város utcáján egy nyugdíjas házaspárt látott meg az utcán a két fiatal. Az idős férfit hirtelen megragadták és a földre rántották, az ütésüktől elesett asszonyt megrugdosták, majd elvették fülbevalóját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szinte kivetkőztek magukból

A férfi feltápászkodott és próbált volna segíteni, támadói azonban nem engedték, helyette átkutatták a ruháját, elvették cigarettáját, pénztárcáját, miközben azt szajkózták: „Pénz kell!”, Pénz!, Pénz!, Pénz!” A megfélemlített idős mindenét átadta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Másik áldozatuk is volt

A támadók elmenekültek, ám egy órán belül a riasztott rendőrök felkutatták és elfogták őket. A megfélemlített idős mindenét átadta. A támadók elmenekültek, ám egy órán belül a riasztott rendőrök felkutatták és elfogták őket. Kiderült, menekülés közben, a helyszín közelében egy hazafelé tartó kisfiút szorítottak a falhoz.

Nem mert ellenkezni

Fölé tornyosultak és fenyegetőzve a kabátját követelték. A megrémült gyermek odaadta, majd egy szál pólóban, zokogva elszaladt. A rendőrök a rabolt zsákmányt megtalálták, a kabátot a 17 éves gyanúsítottról vették le, de a fülbevaló, a cigaretta és a pénztárca is visszakerült tulajdonosához.

Már több eljárás folyik ellenük

A 17 éves, iskolába nem járó gyanúsított beismerő vallomást tett, 16 éves, 7. osztályos, gondozási helyéről rendszeresen megszökő társa nem kívánt beszélni. Mindkettejük ellen folynak egyéb büntetőeljárások, elsősorban vagyon elleni bűncselekmények gyanúja miatt.

Már a börtönben vannak

A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta a két fiatalembert, akik ellen három rendbeli rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy lefoglalt bűnjel

A zsákmány

Az egyik fülbevaló

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)