Újabb részletek derültek ki a szeptember másodikán rejtélyes körülmények között eltűnt K. Dávid ügyével kapcsolatban. A rendőrség letartóztatott egy testvérpárt, akik közvetlen munkakapcsolatban voltak a budapesti vállalkozóval, akinek holttestét egy autó csomagtartójában találták meg Gyöngyösön.

Munkaügyben ment Gyöngyösre

Szeptember 2-án, rejtélyes körülmények közt tűnt el egy 23 éves fiatalember. A 23 éves Dávid Budapesten élt feleségével és kisgyermekeivel. Az eltűnése napján az építési vállalkozó egyedül autózott Gyöngyösre, ahol alvállalkozóként egy építkezésen dolgozott az embereivel, akiknek aznap fizetéseket kellett volna osztania.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A felesége jelentette be

A rendőrség beszámolója szerint egy fiatalasszony, vagyis a férfi felesége, tett bejelentést a BRFK 4. Kerületi Rendőrkapitányságán 2022. szeptember 2-án éjszaka, miszerint férjét órák óta nem tudja elérni és ismeretlen helyen tartózkodik.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtalálták az autóját

Az eltűnt férfi körözését elrendelte a rendőrség, majd másnap egy gyöngyösi építkezés közelében, a parkolóban megtalálták az általa használt személyautót. Nem voltak arra utaló jelek, miszerint a keresett férfi önszántából vált volna elérhetetlenné, valamint az eltűnés körülményei is azt indokolták, hogy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében folytassa az eljárást.

Alapos nyomozásba kezdtek

A férfi megtalálása érdekében számos helyszínen nyomkövető kutyát és drónt is bevetettek. Továbbá a férfi által hátrahagyott jármű közelében lévő tavat és környékét közel 150 rendőr részvételével átvizsgálták. Ezzel párhuzamosan a nyomozók az építési vállalkozóként dolgozó férfival munkakapcsolatban álló személyeket feltérképezték és kihallgatták őket.

Kihallgattak egy testvérpárt

Az összehangolt tevékenység során több alkalommal is kihallgatásra került egy testvérpáros, akik az eltűnttel napi munkakapcsolatban álltak. Többször, a korábban elmondott vallomásukkal nem teljesen egyezően nyilatkoztak, így felkeltették a nyomozók figyelmét.

Egy autót kerestek

Emiatt a rendőrök elkezdték keresni a páros által használt személyautót, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság két nyomozója meg is talált 2022. szeptember 14-én, a gyöngyösi Kenyérgyár utcában. A jármű szemléje során – annak csomagtartójában – megtalálták az eltűnt 23 éves férfi holttestét.

Búvárok keresték az egyik tóban

Forrás: Gyöngyösi TV

Elfogták a testvérpárt

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásai még aznap elfogták és előállították a főkapitányságra T. György gyöngyöshalászi és T. Sándor abasári lakosokat, akik gyanúsíthatók a – jelenlegi adatok alapján – 2022. szeptember 2-án elkövetett emberölés elkövetésével.

Ebben a parkolóban találták meg a holttestet

Forrás: Gyöngyögyi TV

Letartóztatták őket

Ellenük emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.  A két férfi kihallgatásakor vallomást tett. A bíróság 2022. szeptember 17-én elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrség a testvérpár elfogása után ezt a videót tette közé

Kiemelt kép: az egyik férfit vezetőszáron kísérik a rendőrök – Forrás: police.hu