Kedd hajnalban leszakadt a felsővezeték Rákos állomáson, ezért a Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon és az S76-os vonatok közlekedésében korlátozásokra, jelentősen hosszabb eljutási időre és vonatkimaradásokra kell számítani.

Pécelről indulnak a vonatok

Az elővárosi vonatok és több távolsági vonat rövidebb útvonalon közlekedik: Hatvan felé Pécelről indulnak, Újszász-Szolnok felé Rákoshegyről indulnak a Keleti pályaudvar helyett – írja kedd reggel a MÁV. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Békéscsabai vonatok

A békéscsabai távolsági vonatok Cegléd felé tesznek kerülőt. Az S76-os vonatok csak Piliscsaba és Angyalföld között járnak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

BKK elfogadja a jegyeket

A BKK elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket a 98, 98E, 161, 161A, 162, 162A, 168E, 169E, 176E, 276E jelzésű buszokon, a 37, 37A jelzésű villamosokon, az M2-es metrón az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között, az M3-as metrón Kőbánya-Kispest és Kálvin tér között, valamint a H8-as hév teljes vonalán.

Ezt javasolja a MÁV

A főváros felé reggel utazóknak a gyorsabb és tervezhetőbb eljutás érdekében a MÁV azt javasolja, hogy a szolnoki térségből a ceglédi vonalon közlekedő vonatokkal, a gödöllői térségből a H8-as hévvel utazzanak, ezeken a vonalakon zavartalan a forgalom. A ceglédi vonalon az újszász-szolnoki vonalra érvényes vasúti jegyekkel és bérletekkel is lehet utazni.

Pótlóbuszok

Rákoshegy vasútállomás és a Keleti pályaudvar között pótlóbuszok is közlekednek. A Szolnok és főváros között utazóknak érdemes a Cegléd felé közlekedő vonatokat választani.

Panaszkodnak az utasok

A gödöllői lakossági csoportban több utas is arra panaszkodik, hogy a felsővezeték-szakadás miatt káosz van a Keleti pályaudvaron. A MÁV Facebook oldalát is elöntötték a panaszok.

Kevés a vasúti kocsi

Az egyik utas ezt írja: „Köszönjük a Máv-nak! Karbantartás hiánya miatt nagyon jó a vasúti közlekedés! Egy vonaton/ 4 kocsi/ 3 vonat utasai!!!!”

Hiányos tájékoztatás

„A 4.16 os Hatvanból induló járat utasait felszállás után tájékoztatták hangosbemondón így B verzió híján Gödöllőig mindenki jött és robog tovább hévvel…aki tovább ment véletlenül Pécelig az meg találja ki honnan merre induljon hogy Pestre érjen…klassz..” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán