Emlékszel még az 1990-es évek első szériás, olasz MTB-k fröccs-öntött designjára? De nevezhetnénk absztrak festésnek is. Szerintem ez még mindig menő, mert hát igen, attól mert valami még ronda, még lehet menő is. 

Nos, napjainkban ugyancsak hódít a retró divat, de vajon találkozhatunk-e még ilyen sajátos bicókkal? Kíváncsi vagy erre a különös designra? Akkor tarts velem!

Mit kell tudni erről a festésről?

Manapság rengeteg lehetőségünk van jó kerékpárt választani, viszont egyedi darabokat már nehéz beszerezni. A Bikepro.hu kerékpár webshop minsőgéi kerékpár kínálata már megadja nekünk a kezdőlökést, mivel itt jobbnál jobb bicók várnak ránk, de nem szabad megfeledkeznünk a sajátos megjelenésű kétkerekű járgányokról sem. 

A retró fröccs-öntött design a világ távol-keleti részéről érkezett meg hozzánk még évekkel ezelőtt, s valójában nem az esztétika fokozása volt a cél, csupán a maradék festéket szerették volna felhasználni. Ha ugyanis a festősoron kifut egy széria és már nincs túl sok festék, akkor csinálhatunk valami újat!

Így születtek azok a monti vázak is, amelyeken legalább 5-6 féle színt fedezhettünk fel. Micsoda taktika! Álcázzuk esztétikumnak a maradékot! Igazából nem sokáig volt velünk ez az érdekesség a bringás piacon, hiszen nagyjából 4-5 évig volt forgalomban az ilyen festéssel ellátott bringa. 

Amikor kincsekre bukkansz

Érdekes kincseket találhatsz, amikor az Eurobike-on barangolsz, én például a Koga-Miyata standján láttam meg egy gyönyörű, leginkább rózsaszín-kék-fehér fröccs-öntött bicót. Aki ismeri a márkanevet, tudja, hogy a visszafogott stílussal és a hagyományokkal hozható összefüggésbe. Na igen, ők azok, akik valószínűleg még egy piros vagy kék csík miatt is értekezletet hívnak össze, nehogy túlságosan feltűnő legyen a bicikli.

A viccet félretéve, különösen látványos eredménnyel szembesülhetsz, amennyiben nyitott szemmel jársz, és tudni kell felismerni ezeket a kincseket. A megfelelően összeválogatott színek, valamint az egyenletes fehér alap tökéletesen kiegészítik egymást és ezzel sosem lehet melléfogni. Szintén érdekes lehet egy fekete-szürke és egy narancssárga-zöld “pöttyös” design is.

Retró bringák

Egyébként a retró bringák most az aranykorukat élik, különösen a vintage stílusúak. Vidéken nagyjából minden faluközpontban van egy vintage festett bringa. Nem viccelek! A lényeg, hogy eltérő legyen a váz és a sárvédő színe, és máris csináltunk valami retrót! 

Igazából a fröccs-öntött küllemre sem lehet egy szavunk sem, habár ezt talán inkább a művészi vénával rendelkező személyek értékelik majd jobban, legalábbis számomra olyanok ezek, mint az absztrakt műalkotások!

Vannak olyan régi technológiák, designok, amelyek örökzöldnek minősülnek, és néha belebotlunk ezekbe. Lehet, hogy egyszer téged is hatalmába kerít majd a dizájnos festés rejtelme?

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.